четвртак, 14. новембар 2013.

Neobični pužići

 
Ove ukusne pitice možete brzo napraviti za doručak ili večeru, imaju ukus kao prave domaće gibanice mada su napravljene sa gotovim korama, a glavna fora je u smesi sa kvascem kojom se premazuju. U originalnom receptu se filuju sa šunkom i pečurkama, ali možete napraviti i fil po želji.
 
Nisam zaboravila na kolačiće i nastavljamo sa receptima već u narednom postu. Do tada, fino se ugrejete uz ove pitice i lepo iskoristite današnji dan... puno pozdrava sa kišnog juga.:)
 

Sastojci: 10 tankih kora, 1 paketić svežeg kvasca, 2,5 dl mleka, 6 kašika brašna, 100 g margarina, malo soli + fil po želji (sir, spanać, mleveno meso, pečurke itd.)
 
Priprema:
 
Razmutiti kvasac u mleku, dodati brašno, malo soli i naribani margarin. Sve dobro izmeđati da nema grudvica i ostaviti da odmara 15-tak minuta.
 
Svaku koru premazati pripremljenim kvascem, možete četkicom ili nožem. Duž jedne ivice kore rasporediti fil i zaviti u rolat. Zatim sve zamotati u krug da dobije izgled puža.
 
 
Pužiće složiti u podmazan pleh i premazati preostalim kvascem. Posuti po želji susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 30-tak minuta. Poslužiti za doručak ili večeru uz čašu jogurta... prijatno grickanje!:)
 
 
Napomena: za pitice sa mesom (na slici) potrebno je oko 300 g mlevenog mesa i jedan crni luk. Luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja, dodajte mleveno meso i dinstajte sve zajedno 15-tak minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.
 
Verujem da bi isto tako bilo fino kad bi se umesto margarina stavilo uljem, a možda bi moglo da se doda i neko jaje u smesu za premazivanje. Eto, ako možda neko bude pravio, neka nam posle javi kako je ispalo.:)
 

 

13 коментара:

  1. Izgledaju tako vazdusasto.Volim ove verzije "individualnih pita" gde posle ne moras da seces i koje su lakse za serviranje, ali ih nikad nisam pravila sa kvascem. Ova presek slika definitivno treba da se zaobidje rano ujutru na prazan stomak :))))

    ОдговориИзбриши
  2. PRELEPE :) PRAVILA SAM iRENINU PITU S KVASCEM I STVARNO DELUJE KAO DA JE OD RAZVLAČENIH KORA. KVASAC DAJE VAZDUŠASTOST :)

    ОдговориИзбриши
  3. Fantastične su vjerujem,posebno mi je fina ova verzija sa mesom,obavezno ću je probati!

    ОдговориИзбриши
  4. Pravila sam i ja ovu vrstu pite/gibanice i zaista deluje kao da su kore razvučene.Prijatno, draga Lana:))

    ОдговориИзбриши
  5. Uh, uh, krasno izgleda i baš bi mi pasao sada koji pužić

    ОдговориИзбриши
  6. Odlično izgleda. baš me zanima ovaj premaz sa kvascem.

    ОдговориИзбриши
  7. odlično izgleda a pita u svakom obliku je uvijek dobro došla

    ОдговориИзбриши
  8. Fina pitica, sigurno se dobro zamrazava. Pravim slično, bez kvasca ali sa baš masnim sirom. Ovako sigurno sir ne mora baš da bude neki mastan.

    ОдговориИзбриши
  9. Meni se ovo jako sviđa i sad me baš zanima taj premaz, sigurno ću pokušati

    ОдговориИзбриши
  10. Dragi moji, drago mi je da vam se puzici svidjaju i ako ih mozda jednom budete pravili, javite kako su uspeli i da li su brzo nestali.:)))

    ОдговориИзбриши