субота, 30. јун 2012.

Classic ice cream sandwich


Poslednji dan u mesecu je obicno rezervisan za recept koji isprobavamo u okviru blogerske igrice KuVarijacije namenjene food blogerima sirom bivse Juge, a i svima koji su zainteresovani da se nam se prikljuce, naprave  nesto prema zadatom receptu i podele utiske.:) Kao zadatak, ovog puta smo pravili Sendvice sa sladoledom , desert koji savrseno odgovara najavljenim tropskim temperaturama za ovo leto.:)

Drzala sam se recepta sa bloga Smitten kitchen ali sam napravila od pola mere tako da sam na kraju dobila 10 sendvica, sasvim dovoljno za probu i za komsiluk.:) Jedina izmena u odnosu na originalni recept je bila u nacinu slaganja sendvica, ali o tome nesto vise u nastavku.:)


Sastojci (za 10 sendvica): 170 g brasna, 35 g kakao praha, 100 g secera, 140 g rastopljenog maslaca, 1 jaje, 1 vanilin secer, malo soli, oko 300 ml sladoleda po zelji

Priprema:

Izmesati brasno, kakao prah, secer i vanilin secer, dodati rastopljeni maslac i jedno jaje. Zamesiti prhko testo, zamotati u foliju i ostaviti 30 minuta u frizideru.

Testo rastanjiti izmedju dva lista papira za pecenje, iseci na pravougaonike zeljene velicine (recimo 5x10 cm), pa sve zajedno sa papirom preneti na pleh za pecenje. Izbockati stapicem na par mesta i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 12-15 minuta.


Keksice ostaviti u plehu da se malo prohlade, pa ih preneti na ravan tanjir da se potpuno ohlade. Polovinu keksica poredjati jedne pored drugih, premazati omeksanim sladoledom (od malina ili jagoda, na primer:), pa odgore rasporediti preostale keksice (kao kada pravite krempitu). Sve staviti u zamrzivac na par sati da se fino stegne.

Pre posluzivanja, ostrim nozem iseci izmedju zareza i tako cemo dobiti lepo oblikovane sendvice. Posluziti uz topli sos od cokolade i slatke pavlake (1:2)... bon appetit!:)

Od ove mere meni je ispalo 20-tak keksica, sto je bilo dovoljno da se napravi 10 sendvica.:))


Utisci: mislim da bi keksici bili puno ukusniji ako bi se pravili sa cokoladom u prahu umesto kakaom, to mi ostaje da isprobam neki naredni put. :)

20 коментара:

  1. Kako ovo ukuo izgleda! Nije teško za pravljenje, moraću da probam :))

    ОдговориИзбриши
  2. Tvoj način izrade je puno jednostavniji od njezinog. Nešto slično sam primijenila kod okruglih sendviča.
    Super su ti ispali i genijalna ideja za preljev.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je mrak! Uvijek su mi najdrazi sladoledi bili bas ti u obliku sendvica, a ovi tvoji su divno ispali, moram isprobati!! Hvala! :)

    ОдговориИзбриши
  4. Predivno izgleda a mogu misliti kako je ukusno...

    ОдговориИзбриши
  5. Danas me svi obasipate sladoledima u obliku kolača - mora da je to neki znak (valjda da ih i sama napravim).
    Svaka čast - i sladoled i fotke sve ti je odlično ispalo. I još ova roza boja sladoleda i preljev, ma savršeno!

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo je divna ideja i zaista jako dekorativno izgleda,meni se jako sviđa:)

    ОдговориИзбриши
  7. tvoji su sendviči tako lijepi, uredno izrezani, bravo!

    ОдговориИзбриши
  8. Lana, ovi keksi su mi bili omiljeni. Slobodno možeš praviti i 2-3 puta deblji keks sa upola manje sladoleda, a meni se najlepše slažu sa vanil sladoledom. ne hnam da li su prhki, jer bi trebalo onako da se tope u ustima.

    ОдговориИзбриши
  9. Kako finooo, mislim da ću raditi te sendviče, super su mi!

    ОдговориИзбриши
  10. Drugari, ovo je prvi put da sam probala sladoled sendvice i bas sam se pitala hoce li fil iscuriti napolje kad se zagrize.:))) Sutradan su puno bolji jer keksici omeksaju, pa se mogu fino grickati, mislim da cu cak sledeci put staviti manje sladoleda.:))

    ОдговориИзбриши
  11. Ovi sendviči stvarno lijepo izgledaju :)

    ОдговориИзбриши
  12. Ma da,tvoj način je puno jednostavniji.I ja sam mislila tako da ih pravim.Na žalost,nisam imala vremena,ali ću ih definitivno probati tokom leta.Super su tvoji!

    ОдговориИзбриши
  13. WOW! :)
    Savršeno izgledaju, a ovaj put ste izborom doista pogodile, obzirom na vrućine, ali ja ništa ne stižem! :(
    Pomljackajte jednog i za mene, stvarno bi mi dobro došao! :)

    ОдговориИзбриши
  14. Tvoj blog treba izbegavati u letnjem periodu!!!Sve sto napravis samo mozes da nas namamis da odmah napravimo,i eto ti kilice gore:))Savrsenstvo bez mane je sve kod tebe!! <3

    ОдговориИзбриши
  15. Divni sendvicici. Tako bih rado jedan gricnula :)

    ОдговориИзбриши
  16. Jako lijepo si ih napravila. Ja sam bila uvjerena da će se i kod mene naći na rasporedu, ali nekako mi je prošao mjesec i nisam stigla. U svakom slučaju, biti će još ljeta i vrućine pa ćemo se i ovime osvježiti. Mislim da ću ja odmah ići na verziju čokolade u prahu kako si napisala.

    ОдговориИзбриши