недеља, 17. јун 2012.

U gostima kod Tamare


Nesto manje od dve nedelje nas deli do zavrsetka kruga FBI rukavice, blogerske igrice u kojoj rado ucestvuju food blogeri sa ovih prostora (i sire;), a koju je osmislila Maja sa bloga Cooks and Bakes. Kao sto znate, svaka dva meseca predmet nase "istrage" je jedan od kulinarskih blogova, pa za to vreme isprobavamo recepte, belezimo utiske i na kraju objavljujemo na svom blogu.

Ovog puta nas zadatak nije bio ni malo lak, istrazivali smo Tamarin blog Bite my cake, a kao sto samo ime sugerise, to je bila kao jedna virtuelna tura izmedju redova najlepsih poslastica, torti i keksica, uredno poredjanih na polici u najfinijoj poslasticarnici:)) Evo mog izbora, u toku proteklih mesec i po dana ove se fino spremalo, mutilo i isprobavalo...:



Da krenemo prvo od slanisa (ima i njih u vitrini, ne brinite;) i mogu vam reci da su ovo najbrze kiflice koje sam ikada napravila.:) Testo je sa svezim sirom i kiflice su posebno mekane, cak ih nije potrebno ni filovati nadevom (mada nece smetati malo sunkice;). Mogu se oblikovati i puzici/skoljkice, sta god vam padne na pamet, jer je testo vrlo pogodno i lako za rad... uzivacete u pravljenju jer nije potrebno nista dodavati (brasno, vodu), kad jednom izmerite sastojke mozete se slobodno igrati.:)

Za ovaj recept mozete pogledati video i uvericete se da ih je zaista lako napraviti. p.s. gosti takodje nisu imali nikakvih zamerki.:)




Jos uvek nisam sigurna da li su ukusnije sa nadevom od maka ili oraha, mislim da cu morati da ih uskoro ponovo napravim.;) Recept je precizan i vrlo lako se radi sa ovim testom, doduse meni strudlice uvek nekako ispucaju prilikom pecenja, ali se ukucani ne bune bas nesto previse zbog toga... barem nisam primetila.:) Jednostvano neodoljive strudlice.:))



Keksici koje cete rado grickati uz soljicu caja ili kafe, divno prhki sa finom aromom kafe i celim bademima. Sa tim testom vec imam iskustva u pravljenju, pa je potrebno malo snage dok se istisne iz sprica, ili jednostavno otopite maslac i odmah oblikujte keksice dok je smesa jos mekana, onda ide lako. Recept mozete pronaci ovde i zabelezite svakako na listu paznicnih keksica ako volite da ih pravite.:)



Moram priznati da sam neosnovano bila skepticna prema ovim mafinima.:) Mislila sam da ce testo biti suvo, tako mi je nekako delovalo na prvi pogled, ali kako sam samo pogresila... ovo su divni, cokoladni, mekani mafini kojima necete moci da odolite (eto, nemojte posle reci da vas nisam upozorila!:)) Ovde cete naci recept... samo jedna mala sugestija kada ih budete pravili, gotove kolacice premazite sasvim tankim slojem nekog finog pekmeza i onda se "kapica" od umucenih belanaca nece uopste odlepiti.:)

Cokoladni mousse sa viskijem




Malo cokoladno zadovoljstvo, ne treba tu nista puno pisati... samo napraviti:) Moze i bez alkohola (zaboravila sam da stavim;), ali toliko je sve ukusno da se necete ni setiti sta ste jos trebali dodati.:) Napunite soljice, pozovite komsije i onda uzivajte zajedno u basti ili na terasi. Ovde mozete procitati ceo recept.;)

Sarlota sa jogurtom i jagodama


Pravila sam je odmah cim su se pojavile prve jagode i znala sam da ce nam se dopasti.:) Lagana za pripremu, osvezavajuca, jedino sto morate sacekati neko vreme da se krema stegne... ali vredi cekati (mozete je staviti u zamrzivac da malo ubrzate proces;). Verujem da bi isto bilo fino napraviti i sa malinama ili nekim drugim vocem, mozda cak i posluziti u casama... samo glasno razmisljam.:)

Ovde pogledajte recept za torticu, a verujem da cete na Tamarinom blogu naci inspiraciju za jos puuuno lepih slatkisa, ima tu i finih recepata za slana jela i pecivo. Mislila sam da cu, do ovog posta, stici da napravim i cvorice sa belim lukom, ali to ce mi ostati za neki naredni put.:) Draga Tamara, ako ikada budes otvorila svoju poslasticarnicu, da znas da cu ti biti gost... ma, dolazim na svecano otvaranje!:))



21 коментар:

  1. Sve izgleda fantastično, naravno, recepti su odlični, ali jako lijepa izvedba :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam u veeelikom zaostatku pregleda blogova a vidim da ste puno divnih delicija pravili..tvoje su me odusevile,sve lijpo prilozenu,slozeno samo da dodemo i posluzimo se !!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Kakav krasan izbor,predivno si sve pripremila i prezentirala,ja bih ti rado bila u gostima i sve ovo sa užitkom isprobala:)

    ОдговориИзбриши
  4. Božanstvena hrana :) Što god da se izabere sa Bite my cake bloga je odlično :)

    ОдговориИзбриши
  5. Bravo Lana, jako lijepe recepte si isprobala, a vidim da smo i neke iste odabrale :). U tvojoj izvedbi kao i uvijek sve predivno izgleda !

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Lana, ti se doista svaki put i sasvim predaš ovim našim igricama. Ne pamtim da si neki krug propustila, a to je nešto baš jako jako lijepo od tebe, posebno za osobu čije recepte radiš. Sreća je i dobro je da imaš dovoljno vremena, i sama bi se voljela, kad bih mogla ovako kao ti više prepustiti ovoj našoj uživanciji!
    Šaljem ti veliki pozdrav iz Varaždina!

    ОдговориИзбриши
  7. fino si se ti gostila, sve ti je prekrasno ispalo!

    ОдговориИзбриши
  8. Draga Lana, ja sam zaista počašćena što je jedna kulinarska majstorica i divna osoba poput tebe isprobala ove recepte i napisala tako lijepe riječi o svemu! Ja mogu samo skromno nadodati hvala na tome, kao i na sugestijama
    (npr za premaz pekmezom po munchmallow cupcakesima-genoijalna ideja) i reći ti da ja sanjam da jednog dana budem gost u TVOJOJ slastičarnici!

    ОдговориИзбриши
  9. Odlican izbor i fenomenalna prezentacija. Kiflice sam vec probala, mada sam recept prepisala sa Dr.Oetkerovog sajta i znam da su genijalne, mozda cak i najbolje koje sam probala do sada. Cokoladni poljupci izgledaju fantasticno u tvojoj izvedbi i mislim da cu ih uskoro isprobati:)

    ОдговориИзбриши
  10. Alala vjera! Odličan izbor, izvedba i prezentacija. I ne znam za šta bih se prije odlučila!

    ОдговориИзбриши
  11. Svaka čast, puno si recepata isprobala i sve ti je odlično ispalo :)

    ОдговориИзбриши
  12. I ja sam pravila sarlotu. :) A Munchmellow cupcakes su mi na listi vec dugo...
    Predivno sve uradjeno i fotkano! :)

    ОдговориИзбриши
  13. Dođe mi da plačem kad vidim kako su ti prekrasno ispale prhke štrudlice. To je (za sada) jedini kolač koji u mojim rukama odbija poslušnost. Radila sam ih pred godinu dana prvi put i izgledom su više podsjećale na pitu nego na štrudlu. Sad sam se u okviru igrice opet odlučila uhvatiti u koštac s njima, ali opet su me pobijedile. Doduše, rezultat je bio nešto bolji nego prvi put, ali i dalje nisam zadovoljna izgledom. Tvoje izgledaju savršeno! I ostali deserti su ti odlično ispali.

    ОдговориИзбриши
  14. Super izbor s predivnog Tamarinog bloga i sve prekrasno izgleda.

    ОдговориИзбриши
  15. Baš si fine recepte isprobala, izgledaju fantastikus!
    I ja sam bacila oko na te Tamarine kiflice, pa sve hoću/neću... Uverila si me da hoću:)

    ОдговориИзбриши
  16. Ohhhhhhh, I'am in heaven! Ostavljaš bez riječi! :D

    ОдговориИзбриши
  17. Vau, Lana sve je odlično. Prosto ne znam šta bih radije gricnula. Kiflice sam i ja pravila ali nisam stigla da ih uslikam. Nestale su tragom :) Moraću ponovo da ih napravim. :)

    ОдговориИзбриши
  18. Odličan odabir sve prekrasno izgleda.
    Odličan savjet ovo sa pekmezom u munchmallow cupcakesima.

    ОдговориИзбриши
  19. Dragi moji, hvala puno svima, nisam stigla da odmah odgovorim, verujem da smo svi uzivali u ovom krugu, kod Tamare u gostima, a sigurno cemo se vratiti jos po koji receptic.:) Hvala jos jednom nasoj domacici sto nas je tako lepo primila i ugostila!:))) p.s. Tamara, dogovoricemo se lako ko ce kod koga prvo stici na svecano otvaranje.:))))

    ОдговориИзбриши