понедељак, 9. јануар 2012.

Rolat od mesa



Zgodna ideja za male zalogajcice koje mozete posluziti za veceru, kao fino predjelo na pocetku rucka, a svima ce se dopasti i kao posluzenje na nekoj festi.:) Sve se moze pripremiti ranije i cuvati u frizideru do trenutka serviranja, a ukoliko se zamrzava treba ga samo izvaditi pola sata ranije da bi se lakse iseklo.

Sastojci: 500 g juneceg ili svinjskog mesa od buta, 2-3 vece glavice crnog luka, 1 kasicica mlevene zacinske paprike, so, biber, 150 g margarina, 5 jaja

Priprema:

Meso iseci na kockice i izdinstati sa seckanim crnim lukom, kao kada pripremamo paprikas, uz dodatak mlevene paprike. Poklopiti i dinstati bez dodavanja vode oko 40-tak minuta, dok meso ne omeksa. Ohladiti izdinstano meso i samleti 2x na masini za meso. Posoliti i pobiberiti jos malo po ukusu ako je potrebno, pa izmesati sa hladnim margarinom koji je sitno istrugan na trenici.



Skuvati jaja, odvojiti zumanca i belanca. Belanca sitno iseckati, a zumanca izgnjeciti i pomesati sa malo margarina. Preko folije rastanjiti meso u obliku pravougaonika, premazati zumancima ili ih jednostavno naribati odgore ako vam je lakse. Preko toga posuti seckanim belancima, pa uz pomoc folije sve zaviti u rolat.

Rolat staviti na hladno meso da se lepo stegne jer ce se lakse iseci (moze se i zamrznuti). Pre sluzenja, iseci na snite i servirati kao male zalogajcice na francuskom bagetu... bon appétit!:)))


21 коментар:

  1. Prekrasno izgleda i zaista je odlična ideja kada očekuješ goste!

    ОдговориИзбриши
  2. Jako zanimljiva ideja. Izgleda idealno za neki party :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo još nisam videla a čitala sam milion recepata sa rolatima od mesa. Dođe mu kao pašteta od mesa na koju se sve filuje. Odlično Lana!

    ОдговориИзбриши
  4. Fantastična ideja!!! Izgleda mi fenomenalno!

    ОдговориИзбриши
  5. ovakav način još nisam radila, a jako volim mesne roladice, odlična je ideja i sa zamrzavanjem

    ОдговориИзбриши
  6. zgodno, zgodno, mora da se arhivira negde, pa kad kucne čas - iznenađenje za sve;-))) Super je!

    ОдговориИзбриши
  7. Divna ideja,i dekorativno i preukusno..znam da to uvijek mogu naći kod tebe...lijep ti pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  8. Super ideja Lanić! :)

    Baš ste se fino sladili sa ovom roladicom. Meni fale ovakvi recepti, jer ja volim ona opuštena "sijela" - sjedeljki gdje je poslužena ovakva finger hrana. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Ovo me jako, jako privlači, dekorativno je i prekrasno izgleda,

    ОдговориИзбриши
  10. Evo me opet, ovaj put s utiscima :) Pozdravlja te moj darling, rolat ga odusevio.
    Radila sam ga od 750 gr mesa i 7 jaja, posle rolovanja sam ga ostavila u frizideru a pred samo secenje na kratko gurnula u zamrzivac. Planiram ovih dana da ga ponovim i zamrznem celu strucu tako da uvek imam keca iz rukava ;)
    Hvala na jos jednom odlicnom receptu!

    ОдговориИзбриши
  11. Pozdrav, dear... hvala puno na javljanju a jos vise na lepim utiscima, volim sto je sve dobro proslo i sto ste bili zadovoljni sa recepetekom. Mozes cak podeliti na 2-3 dela pa tako zamrznuti, bice ti mozda zgodnije posle zbog seckanja, da ne odmrzavas celu strucu... puno te pozdravljam!:)))

    ОдговориИзбриши
  12. E to ti je bas dobra ideja, tako cu i uraditi :)
    Pozdrav i tebi

    ОдговориИзбриши
  13. čista 10,
    prvom prilikom moram isprobati ;)

    ОдговориИзбриши