петак, 23. децембар 2011.

Mirisni venac i rezultati:)


Dragi moji, kao prvo hvala puno svima Vama koji ste se javili i ukljucili u igricu proslog puta. Iako nisam tako cesto posecivala blog prosle nedelje, procitala sam sve Vase komentare i najvise bih volela da mogu sve da obradujem, ali ovog puta mogu da podelim samo dva pokloncica, tako da cete na kraju ovog posta saznati ko je imao najvise srece ali pre toga jedan lagani recept za mirisni venac koji mozete napraviti ne samo za praznike vec bilo koju drugu priliku, nije previse sladak i fino ga je grickati ujutru za dorucak, popodne uz caj ili dok gledate neki romantican film.:)

A svim dragim citaocima i posetiocima bloga koji u nedelju slave Bozic, zelim da u miru i u lepom raspolozenju provedu praznik sa svojim najmilijima, uz lepu trpezu i neke fine kolacice.;))

Sastojci: 600 g brasna, 25 g svezeg kvasca, 150 g secera, 2 vanilin secera, 100 g kandirane pomorandzine korice, 100 g suvog grozdja, naribana korica limuna, 125 g maslaca, oko 2 dl mleka, 2 jaja + 1 jaje za premazivanje

Priprema:

Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka, dodati 1 kasicicu secera i 1 kasicicu brasna, poklopiti i ostaviti da ispuni solju.

Izmesati brasno, secer, vanilin secer, dodati primpremljeni kvasac, jaja, rastopljeni maslac, kandirane korice pomorandze, suvo grozdje i naribanu koricu limuna, pa sa toplim mlekom zamesiti srednje meko testo. Ako je potrebno dodati jos malo brasna da se testo ne lepi za ruke, pokriti i ostaviti da odmara 20-tak minuta.


Testo podeliti na 3 jufkice, pa svaku oblikovati u valjak a zatim od njih isplesti pletenicu. Zamotati kao venac oko nekog manjeg loncica (ili case presvucene folijom) da bi nam sredina kasnije ostala slobodna. Neka se testo odmara jos 15-tak minuta dok se rerna zagreje.

Pre pecenja premazati umucenim jajetom  (ili samo zumancetom) i peci na 200 C oko 35-40 minuta. Ako je temperatura jaka, venac prekriti papirom da ne bi suvise porumenio.:)


Gotov venac prebaciti na tanjir ili resetku i ostaviti da se ohladi do kraja, a zatim uzivati uz soljicu caja sa medom, karanfilicima i pomorandzom.:)


A sada je red da proglasim ko je imao najvise srece u izvlacenju i kome ce ovih dana deda Mraz doneti paketic. Na ovoj stranici random.com , u prozorcicu sa desne strane, otkuckala sam broj 46 koliko je bilo ukupno Vasih komentara (mada je bio i jedan moj;)), 2x klik na generate i dobila sam sledece brojeve: 38 i 16.:)  


Komentare pod ovim brojevima su ostavile  #38. Marija  i # 16. Nely i njima ce ovih dana Deda Mraz uruciti paketice ( dogovoricemo se da mi posaljete vase adrese;)).

Dragi moji, hvala Vam jos jednom svima na ucescu, nadam se da ce biti prilike da ponovo nesto slicno napravimo a do tada zelim Vam svima sve najlepse za nastupajuce praznike i u novoj godini, ali bice jos par receptica do tada... puno Vas sve pozdravljam!;)))

14 коментара:

  1. Vijenac je prekrasan, evo miriše do mene :)
    Pobjednicama čestitam! I želim svima lijepe blagdane :)

    ОдговориИзбриши
  2. Čestitke curama :) vijenac je divan!! Sretne blagdane ti želim ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Slatki vijenčić je prekrasan a čestitalice šaljem i našim dragim blogerkama koje su osvojile lijepe nagrade.

    ОдговориИзбриши
  4. Čestitam Mariji i Nely,baš će to biti lijep poklon od Deda mraza. a mirisni vijenac je prelijep. pozdravi sve najbolje. Vanja.

    ОдговориИзбриши
  5. Čestitke pobjednicama!

    Vijenac zvuči super ukusno i baš bih ga voljela probati.

    Sretni blagdani!

    ОдговориИзбриши
  6. Ajmeeeee presretna sam,ja zaista rijetko kada bilo što da osvojim,ovo mi je prekrasan božićni dar,zahvaljujem od sveg srca i šaljem veliki poljubac...a vijenčić je savršen,kao u ostalom i sve kod tebe...veliko hvala na nagradi još jednom!

    ОдговориИзбриши
  7. Sve najbolje i vama, dragi moji, "citamo se" i u novoj godini!;))))

    ОдговориИзбриши
  8. Vijenac je stvarno prekrasan!

    Sve najbolje za blagdane i u Novoj godini!

    ОдговориИзбриши
  9. Odlican venac!

    Cestitam dobitnicama, a tebi zelim srecne praznike!

    ОдговориИзбриши
  10. prekrasan vijenac, dekorativan i jestiv! sretne blagdane ti želim!!

    ОдговориИзбриши
  11. Draga Lana, hvala ti na lijepim željama i ovom lijepom blagdanskom kolaču, prekrasan je i sigurno mirisan i jako fini.
    Čestitam sretnim dobitnicama !

    ОдговориИзбриши
  12. Uh, sto volimo ovakva fina peciva. A ti si stvarno pravi majstor za njih! :)
    Cestitke pobednicama! :)

    ОдговориИзбриши