среда, 21. октобар 2009.

Kroasani


Sastojci: 1 kg mekog brasna, paketic kvasca, 2 kasicice soli, 5 kasika ulja, 1 jaje, 2,5 dl mleka, 2,5 dl vode, 250 g margarina

Priprema:

Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka sa kasicicom secera i brasna, i ostaviti da naraste. Od brasna, soli, pripremljenog kvasca i ostalih sastojaka zamesiti srednje meko testo. Podeliti na 16 loptica (jufkica), svaku razviti u okruglu koru i premazati sa malo margarina. Slagati jednu koru preko druge, na dva mesta po 8 kora, poslednju ne treba premazivati. Ostaviti da odmara 20 minuta.

Razvuci prvo jednu od naslaganih kora u veliki krug, podeliti na 4 dela a zatim svaku cetvrtinu na jos 5 delova, tako da dobijemo 20 trouglica. Na svaki staviti nadev od sira i jaja, pa zaviti kiflicu. Redjati na podmazan pleh i ostaviti da odmaraju jos 1 sat. Postupak ponoviti i sa drugom korom, od ove mere se dobija 40 kiflica.



Pre pecenja premazati umucenim jajetom i posuti susamom ili kimom. Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 220 C oko 20 minuta. Mogu se filovati slanim ili slatkim nadevom po zelji.




6 коментара:

  1. Ovo je fantasticno,napravljeno,slikano...
    Hvala za recept...svi smo uzivali u fantasticno mekim i ukusnim kroasanima..hvala za recept

    ОдговориИзбриши
  2. Savrseni kroasani ! Nasli su se na mom stolu i blogu! Hvala Mignonne!

    ОдговориИзбриши
  3. ;)))) Pozdrav, cure...drago mi je da su vam se svideli i da su utisci bili pozitivni!;)) Lepo je uvek kad moze da se cuje povratna informacija, da podelimo zajedno uspeh... ali tu sam i ako neki put negde zapne!;)))

    ОдговориИзбриши
  4. Draga, nisam ni znala da imamo potpuno istovetni recept...Jedno vreme sam ih stalno pravila, onda negde zaturila recept, i zahvaljujuci Coolinarici i tvom blogu opet su u nasoj kuci :)
    Stavila sam margarin s ukusom slatke pavlake i to su pravi kroasani poput onih koje sam letos jela u Francuskoj :) Hvala puno na dobrom receptu :)

    ОдговориИзбриши
  5. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  6. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши