Sastojci: 375 g brasna, 250 g maslaca, 1 jaje, malo soli, naribanana limunova korica, 1 kasika vocnog sirceta, 2 kasike hladne vode;
Nadev: 300 g ociscenih visanja, 3 kasike secera, 1,5 kasika gustina
Priprema:
Zamesiti prhko testo od navedenih sastojaka, ostaviti da stoji 30 minuta u frizideru. U medjuvremenu pripremiti nadev: visnje zajedno sa sokom koji su pustile kratko prokuvati, dodati secer i gustin razmucen u malo hladne vode. Sve kratko kuvati dok se ne zgusne i ohladiti.
Testo podeliti na dva dela i tanko razviti. Na jednu polovinu testa rasporediti nadev od visanja u vidu trakica, a prostor izmedju njih premazati sa malo hladne vode. Prekriti drugom polovinom testa, utisnuti izmedju fila i iseci male strudlice.
Svaku ivicu testa jos malo pristisnuti da fil ne bi iscurio prilikom pecenja, i napraviti par kratkih zareza po gornjoj povrsini strudlica. Peci na 180 C oko 35 minuta, paziti da ostanu svetle boje. Pre sluzenja posuti secerom u prahu.
Napomena: strudlice se mogu zamotati i kao rolnice, testo razviti i rasporediti fil duz ivice, preklopiti i iseci visak testa, pa zatim seci na manje parcice duzine 4-5 cm (kao na prvoj slici).
Za posnu varijantu, maslac zameniti margarinom i izostaviti jaje.
Нема коментара:
Постави коментар