среда, 21. октобар 2009.

Fini cajni keksici


Sastojci: 350 g brasna, 300 g maslaca, 100 g secera, 1 vanilin secer, 1 jaje, malo naribane limunove korice, fini aromaticni pekmez za premazivanje
Priprema:

Na blagoj vatri otopiti maslac, pa izmesati sa svim gore navedenim sastojcima. Sipati u spric i na masnom papiru istitskivati ruzice, vencice, prutice. Peci na 180 C oko 20 minuta, paziti da ostanu svetle boje.

Ohladjene keksice premazati nekim finim pekmezom (od jagoda, malina i sl.) i spajati po dva keksica. Posuti secrom u prahu ili dekorisati rastopljenom cokoladom. Posluziti uz popodnevni caj ili kafu.

3 коментара:

  1. predivno,prelijepo..!!neizmjrno mi je drago sto si postavila svoje recepte,da znas da cu biti cesti kost na ovom blogu !!:))puuuuno te pozdravljam !!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti puno, draga moja, trudicu se da s vremena na vreme stavim po koji interesantni receptic...saljem puno lepih pozdrava!:)))

    ОдговориИзбриши
  3. Ove kekse sam radila bezbroj puta i svaki put su me ponovno i ponovno odusevili,
    preprhki su i preukusni.
    Kod mene su se bas udomacili :)
    Hvala na krasnom receptu :))

    ОдговориИзбриши