понедељак, 28. новембар 2022.

Puding kocke


Pre nekog vremena, pošaljem recept za nagradnu igru na facebook stranici Dr Oetker Srbija (tema je bila čokoladne poslastice) i zaboravim potpuno na to.:) Kad odjednom, javlja se poštar iz brze pošte i kaže da siđem da preuzmem paket... a u paketu najslađe čokoladne đakonije!:))


Danas sa vama delim nagrađeni receptić i zahvaljujem kompaniji Dr Oetker na preslatkoj pažnji!:))

 Puding kocke

Sastojci (kora): 400 g brašna, 100 g šećera u prahu, 1 kašika kakao praha, 1 kašičica sode bikarbone, 2 jajeta, 3 kašike meda, 80 g putera ili margarina, 1 kafena šoljica mleka (60 ml)

Čokoladni fil: 300 ml mleka, 100 g šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 125 g putera ili margarina, 1 kesica pudinga od čokolade,  50 g crne čokolade

Beli fil: 350 ml mleka, 100 g šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 125 g putera ili margarina, 1 kesica pudinga od slatke pavlake, 40 g kokosa (po želji)

 Glazura: 150 g čokolade, 4-5 kašika ulja

 Priprema:

Izmešati suve sastojke (brašno, šećer, kakao i sodu bikarbonu). Otopiti puter i med na laganoj temperaturi. Skloniti sa ringle, pa dodati mleko i jaja. Sjedniti sa suvim sastojcima i sve zamesiti u glatko testo. Ako je potrebno dodati još malo brašna. Testo podeliti na 3 dela i staviti na pola sata u frižider.

Testo rastanjiti između dva lista papira za pečenje, tako da svaka kora bude dimenzija 20x30 cm. Kore peći na poleđini pleha oko 10-12 minuta. Kad se ispeku, pažljivo ih prebaciti na ravnu površinu i ostaviti da se potpuno ohlade.

Skuvati beli i čokoladni krem. Razmutiti kesicu pudinga od slatke pavlake u malo hladnog mleka. Preostalo mleko zagrejati i kad provri skuvati krem uz neprestano mešanje. Kad se prohladi, umešati puter ili margarin umućen sa šećerom u prahu i dodati kokos po želji.

Na isti način napraviti i krem od čokolade. Razmutiti kesicu pudinga i šećer u malo hladnog mleka. Skuvati krem u zagrejanom mleku, skloniti sa ringle i dodati čokoladu. Mešati dok se ne rastopi. Kad se prohladi, umešati umućeni puter ili margarin sa šećerom u prahu.

Prvu koru premazati čokoladnim kremom (ostaviti 2-3 kašike na stranu), zatim staviti drugu koru i premazati  kremom od kokosa. Na kraju staviti treću koru i premazati preostalom kremom u tankom sloju. Kolač staviti u frižider da se dobro rashladi i stegne (najbolje preko noći).

Sutradan, otopiti čokoladu sa malo ulja na laganoj temperaturi i preliti preko kolača. Kad se glazura stegne, kolač seći na kocke i dekorisati po želji. Uživajte!:)


4 коментара: