Nedavno sam na nagradnom konkursu Vaši maštoviti obroci koji je organizovala kompanija Matijević, bila jedan od deset srećnih dobitnika koji su osvojili paket proizvoda, i to upravo sa ovim receptom.:)
Recept je dopunjen novim fotkicama i ako vam se dopada, isprobajte ga svakako u sezoni, dok ima finog grožđa na pijaci.:)
Sastojci:
1 manje pile ili samo bataci sa pribatacima
200 g belog grožđa
2 češnja belog luka
1 dl belog vina
so, biber
ulje
začinsko bilje (po želji)
malo narendane korice limuna
200 g belog grožđa
2 češnja belog luka
1 dl belog vina
so, biber
ulje
začinsko bilje (po želji)
malo narendane korice limuna
Priprema:
Pile isecite na manje komade, malo posolite i pobiberite sa obe strane (možete narendati i malo limunove korice po ukusu).
Pile isecite na manje komade, malo posolite i pobiberite sa obe strane (možete narendati i malo limunove korice po ukusu).
Na zagrejanom ulju brzo propržite 2 češnja belog luka da fino zamiriše. Dodajte piletinu i kratko ispržite sa obe strane da uhvati koricu. Sipajte belo vino i smanjite temeperaturu. Dinstajte na laganoj vatri 30-ak minuta dok skoro sva tečnost ne ispari, ako je potrebno dodajte i malo vode.
Piletina je gotova kada dobije lepu rumenu koricu i kada skoro sva tečnost ispari. Servirajte uz prilog od pirinča prelijte umakom i pospite seckanim svežim peršunom. Piletina spremljena na ovaj način ima divan slatkasti ukus, a zrna grožđa dobiju posebno fini šmek.
Bon appétit!:))
Нема коментара:
Постави коментар