недеља, 2. октобар 2022.

Piletina sa belim grožđem


Nedavno sam na nagradnom konkursu Vaši maštoviti obroci koji je organizovala kompanija Matijević, bila jedan od deset srećnih dobitnika koji su osvojili paket proizvoda, i to upravo sa ovim receptom.:)


Recept je dopunjen novim fotkicama i ako vam se dopada, isprobajte ga svakako u sezoni, dok ima finog grožđa na pijaci.:)


Sastojci: 

1 manje pile ili samo bataci sa pribatacima
200 g belog grožđa
2 češnja belog luka
1 dl belog vina
so, biber
ulje
začinsko bilje (po želji)
malo narendane korice limuna
Priprema:
Pile isecite na manje komade, malo posolite i pobiberite sa obe strane (možete narendati i malo limunove korice po ukusu).
Na zagrejanom ulju brzo propržite 2 češnja belog luka da fino zamiriše. Dodajte piletinu i kratko ispržite sa obe strane da uhvati koricu. Sipajte belo vino i smanjite temeperaturu. Dinstajte na laganoj vatri 30-ak minuta dok skoro sva tečnost ne ispari, ako je potrebno dodajte i malo vode.
Na polovini dinstanja, okrenite piletinu sa druge strane i dodajte zrna belog grožđa. Neka se sve zajedno dinsta još 10-15 minuta, a na kraju malo pojačajte temperaturu da meso fino zarumeni.
 
 

Piletina je gotova kada dobije lepu rumenu koricu i kada skoro sva tečnost ispari. Servirajte uz prilog od pirinča prelijte umakom i pospite seckanim svežim peršunom. Piletina spremljena na ovaj način ima divan slatkasti ukus, a zrna grožđa dobiju posebno fini šmek.

    Bon appétit!:))


Нема коментара:

Постави коментар