понедељак, 30. мај 2016.

Tart sa čokoladom i jagodama



Bez puno teksta kada je u pitanju omiljeni spoj jagoda i čokolade, nadam se da su dovoljne fotkice i recept.:) Ko je za još jedno parčence, prvi put, drugiiiii put.... ?:)))

Tart sa čokoladom i jagodama


Kora250 g mlevenog integralnog keksa, 100 g maslaca, 2 kašike šećera, 1 ravna kašičica cimeta 

Fil: 250 ml slatke pavlake, 200 g crne čokolade (70%), kockica putera, 1-2 kašike likera od čokolade, 300 g jagoda ili drugog voća po želji

Priprema:

Pomešajte mleveni keks, cimet, šećer i rastopljeni maslac. Tako pripremljenu smesu dobro utisnite u podmazan kalup za tart i pecite desetak minuta na 180 C. Ostavite da se potpuno ohladi a zatim polako prebacite na ravan tanjir i napunite kremom.


Zagrejte slatku pavlaku sa malo putera. Kad provri pomerite sa ringle, dodajte kockice izlomljene čokolade i liker. Sve lagano izmešajte da se fino sjedini i ostavite da se prohladi.

Pripremljenu kremu ravnomerno rasporedite preko kore od keksa, a zatim dodajte sveže voće po želji (jagode, maline, ribizle i dr.). Na kraju pospite rendanom čokoladom, listićima badema ili seckanim pečenim lešnicima.

Napomena: ako tart nećete odmah poslužiti, voće možete preliti crvenim prelivom (napravljenim prema uputstvu iz kesice) i izgledaće vrlo lepo.:) 


Recept je iz prošlogodišnjeg junskog izdanja magazina MEZZE.:)

10 коментара:

  1. Ah, ovo je već prava dlikatesa. Hm, za vikend? Bilježim!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман31. мај 2016. 11:13

    Divna kombinacija . Voće u čokoladi na krckavom tartu je preukusno!

    ОдговориИзбриши
  3. Mislim da je prvi put sasvim dovoljan, vec na drugi put tatric bi nestao sa tanjirica :-)))

    ОдговориИзбриши
  4. Sezona jagoda :)))

    Kod tebe još nisam videla recept i prezentaciju koji mi se ne dopadaju :)

    ОдговориИзбриши
  5. To se traži - jednostavno, a fino! Sve božanstveno izgleda ♥

    ОдговориИзбриши