Sastojci: 500 g lisnatog testa, 200 g stisnjene sunke, 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Lisnato testo razviti tanko i iseci na trake 3,5 cm sirine i oko 30 cm duzine. Za punjenje se moze koristiti stisnjena sunka ili nesto drugo po zelji, vazno je samo da ne bude suvise tanko izrezano jer ce krajevi brzo izgoreti. Kolutice sunke iseci na pola i redjati po 3 polovine duz svake trake, ali paziti da deo viri napolje.
Zaviti rolnice i krajeve premazati hladnom vodom ili umucenim jajetom da se ne bi odmotale prilikom pecenja. Poredjati na pleh preko masnog papira i peci u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta. Posluziti odmah dok su fino tople... prijatno!:))
Napomena: od ove mere moze se dobiti 12-15 ruzica. Ruzice mozete napraviti i u slatkoj varijanti, pogledajte obavezno ove fine Ruzice sa jagodama koje je napravila Tanja (Tanja‘ s cooking corner).:))
I na kraju, jedna lepa nagrada koju sam pre nekog vremena dobila od Tamare sa bloga What‘ s for dessert?, treba odgovoriti na pitanja sta volim i sta ne volim da jedem, a zatim nagradu proslediti na 10 drugih blogova. Mislim da bi najprecizniji odgovor na prvo pitanje bila cokoladaaa, a zaista se sada ne mogu setiti neke posebne namirnice koju ne volim, mozda bi to bile sparoge koje sam doduse samo jednom probala (cak nisam ni znala da ih pripremim;), ali mozda bih se i predomislila kad bi mi neko drugi lepo spremio.:))
Nagradu necu posebno proslediti ali je mogu slobodno preuzeti svi koji zele i nastaviti dalje igru.:))
Savrsene su, vec mislim da sam ih negde videla ali nisu ovako lepe bile!
ОдговориИзбришиIzgledaj prekrasno! Super je što su brzo gotove (pogotovo ako se koristi kupovno svježe lisnato tijesto) i jako su dekorativne.
ОдговориИзбришиFantastična ideja!!!
ОдговориИзбришиFantastična ideja,jako lijepo izgledaju,a sigurno su i preukusne.. rado mijenjam par ružica iz mog vrta,za ovih tvojih nekoliko..lijep ti pozdrav,i ugodan dan!
ОдговориИзбришиDivne, divne ružice! Ja sam ih pravila s jagodama, s jabukama, ali ova slana varijanta me je osvojila! Gostima (a ne samo njima :D) će se sigurno jako dopasti!!! Puno pozdrava :)
ОдговориИзбришиIdeja je fantastična, odlično je za piknike i rođendane :)
ОдговориИзбришиBaš simpatično i brzo gotovo :)
ОдговориИзбришиJako, jako lijepo i dekorativno i super kako si prikazala postupak.
ОдговориИзбриши:)) Drugari, zaista se brzo naprave ali najlepse su dok su tople, znate da lisnato testo treba odmah grickati.:))
ОдговориИзбриши@ Nely, moze razmena sa pravim ruzicama.:))
@ Tanja, one tvoje ruzice sa jagodama su mi san snova, to cu isprobati cim nam stignu jagode, ali one prave, bastenske.:))
Dragi moji, sve vas puno pozdravljam, nadam se da uzivate u lepom vremenu, u basti, na terasi, negde u prirodi....:))
Zaista prave mamilice ovako lijepo spečene i s dodatkom šunke.
ОдговориИзбришиobožavam lisnato i u slanim i slatkim varijanta. radila sam ružice s jabukama i vrlo su dekorativne
ОдговориИзбришиRužice su krasne, volim ovakve brze, jednostavne, a odlične male zalogaje.
ОдговориИзбришиobožavam slaniše... super ideja .
ОдговориИзбришиDivno je. Tako jednostavno a tako lepo. Da li je ostala koja za mene?
ОдговориИзбришиOvo mi se zaista dopada. Uglavnom sam do sada pripremala u obliku kiflica, ali ovaj nacin da se dobiju ruzice je zaista odlican. Obavezno isprobavam:)
ОдговориИзбришиBrzo, lako i dekorativno :)
ОдговориИзбришиjako lepe i dekorativne "ružice"... super ideja za mnogo toga!
ОдговориИзбришиi ja volim ovakve varijante s lisnatim, a još i dekorativno izgleda-super!
ОдговориИзбришиDragi moji, verujem da cete vi smisliti jos neku finu ideju za nadev, eto Tamarin predlog sa jabukama mi zvuci isto odlicno... Zoko, pravicemo novu turu kad mi dodjes!:))
ОдговориИзбришиSuper je ideja, kao i Tanjine slatke rolnice. Idealno za iznenadne goste.
ОдговориИзбришиOvo stvarno super izgleda.
ОдговориИзбришиA baš je jednostavno za pripremiti.
Sad bi odma pojela ružicu ili dvije hehe.
http://artonmyway95.blogspot.com/