уторак, 13. септембар 2011.

Lisnate koktel rolnice



Dragi moji, evo jednog zgodnog recepta koji mozete pripremiti za neku festu, potrebno je pakovanje gotovog lisnatog testa i nekoliko svezih kobasica, i za samo nesto vise od pola sata, koliko im treba da se ispeku, imacete puuun tanjir ukusnih rolnica.;)

Mozda ce ovaj receptic dobrodoci i nasim blogericama kada se budu okupile u subotu, necu moci da im se pridruzim ovog puta ali videcemo se svakako nekom drugom prilikom... cure, zelim vam lep provod na Adi!;))) p.s. ovo pivo koje vidite u pozadini posluzilo je samo za dekoraciju, khm...:))

Lisnate koktel rolnice


Sastojci: 500 g lisnatog testa, 300 g svezih kobasica, 1 jaje, 2-3 kasike prezle, malo seckanog persunovog lisca, biber;
Za premazivanje: 1 jaje, susam ili kim

Priprema:

Pripremiti prvo nadev: zaseci kobasice i izvaditi nadev, dodati jaje, malo bibera, seckano persunovo lisce i 2-3 kasike prezle da bi se smesa bolje povezala. Oblikovati 4 mala valjka, duzine kao sto je i razvijeno lisnato testo, pa ih posuti prezlom.

Rastanjiti lisnato testo i podeliti na pola, duz jedne ivice rasporediti nadev ("valjak") od sveze kobasice, a drugu ivicu testa premazati umucenim jajetom da bi se kasnije bolje zalepilo. Sada zamotati male rolatice i ostrim nozem iseci na rolnice duzine oko 4 cm, pa odgore zaseci jos na par mesta. Na isti nacin napraviti jos dva rolatica od druge polovine lisnatog testa.


Rolnice staviti u pleh za pecenje,  premazati umucenim jajetom i po zelji posuti susamom ili kimom. Peci ih u prethodno zagrejanoj rerni na 220 C oko 30-tak minuta. Posluziti dok su jos tople... prijatno grickanje!;)))


Inspiraciju za ovaj recept  pronasla sam u casopisu Dobra hrana. Ove rolnice se mogu puniti i sa mlevenim mesom (kao u originalnom receptu) uz dodatak parmezana, a verujem da bi bile fine i sa nadevom od pecuraka... mozda cete Vi jos imati neku zgodnu ideju!;)




Feuilletés de chair à saucisse

Ingrédients:  1 paquet de pâte feuilletée toute prête, 300 g de chair à  saucisse, 1 oeuf battu, 1 c. à café de persil haché, 2-3 c. à soupe de chapelure
Préparation :

Préchauffez le four à 220°C.

Danas un saladier, placez la chair à saucisses, salez et poivrez, ajoutez l´oeuf battu, la chapelure, le persil haché et bien mélangez le tout.

Étallez la pâte sur 0,5 cm d´épaisseur et divisez en deux longues bandes. Déposez la farce et roulez. Coupez chaque bande de  pâte en feuilletés individuels de 4 cm environ. Dessiner 2-3 lignes sur le dessus de chaque feuilletés avec un couteau pointu. Badigeonnez avec l´oeuf battu et cuire pendant 30 minutes environ jusqu´ à ce qu´ils soient bien dorés... bon appétit!:)



28 коментара:

  1. Vidi... od mene za planirano okupljanje dobijes opravdani al samo ako sledeci put na okupljanje doneses ove zalogaje:) Za pivkana ti ne verujem, mož' da pričaš na sva usta - jok:)))
    Minjončić, preukusni su, vidi se koliko su sočni i baš bi mi fino pali al' daleko si - ne mogu da ti banem, na prepad onako:)))

    ОдговориИзбриши
  2. ;)) A da vam posaljem brzom postom, pa da tempiram vreme za subotu, hihih... samo bojim se da ce paketic pre "misteriozno nestati" nego sto ce stici do vas koliko dobro mirisu!;))) p.s. nema mi druge, moracu nekako da se iskupim za sledece druzenje...;D

    ОдговориИзбриши
  3. Много бърза,лесна и вкусна рецепта!Благодаря!
    Поздрави:)

    ОдговориИзбриши
  4. Baš mi je žao što ne dolaziš. Sledeći put okupljanje isto mora biti u subotu da oni koji žele mogu lepo da se vrate ili ostanu u BG sutradan. Ovi zalogajčići su ti fenomenalni. Kobasica sveže kod mene pre završi u tiganju, ali stavljala sam je u punjeno pile i fenomenalna je bila. One kranjske divne iz Merkatora. Zabeleženo!

    ОдговориИзбриши
  5. Odlična ti je ideja s kobasicama,mislim da je bolje nego sa mlevenim mesom.

    ОдговориИзбриши
  6. Fantastično jednostavne pripreme,a i savršeno ukusno,ne može bolja kombinacija biti, uvijek kod tebe pokupim ideja za fin obrok..veliki ti pozdrav:)

    ОдговориИзбриши
  7. odličan recept i idejica, draga Lana. Cure se opet okupljaju? Kako sam ojš uvijek na odmoru nisam sitgla to popratiti, ali svakako svima želim ugodnu zabavu!

    ОдговориИзбриши
  8. ovakvi zalogajčići su uvijek dobro došli. Super si ih napravila, baš su mi primamnjivi !

    ОдговориИзбриши
  9. Prekrasni zagrisci, ko stvoreni za moje društvance, obavezno uz ledeno pivce.

    ОдговориИзбриши
  10. Kakva fantastčna ideja! Jednostavno a tako dobro!!!

    ОдговориИзбриши
  11. )Odlicno.Pravim ovo sa melvenim mesom i posto kore sama pravim napravim vide jel se odlicno moze zamrznuti..za neocekivane gsote npr;)

    ОдговориИзбриши
  12. Najprije sam skoro malo zakolutala - opet male hrenovke u tijestu, ali onda! Ideja je više nego super i to baš s mesom svježe kobasice, ne mljevenim (iako može)! Bilježim i radim odah!

    ОдговориИзбриши
  13. Super ideja odlična realizacija ... a koje je temperature pivo ;))

    ОдговориИзбриши
  14. ;)) Vidim da su vam se dopale rolnice, nadam se da cete ih fino grickati u drustvu, a kazu da je "model" sa slike najbolje posluziti dobro rashladjen, na nekih 7-10°C, pa moram da im verujem...;D
    p.s.javite utiske ako budete probali, prijatno grickanje!;)))

    ОдговориИзбриши
  15. minjoncicu, belezim ti minuse :)))
    mogla si da se potrudis da ovi zamotuljci bezbedno stignu do nas, ali dobro ... lepo je sto mislis i to se racuna ;)
    super ti je ideja sa ovim punjenjem, jednom cu isprobati sigurno.

    ОдговориИзбриши
  16. Jako jaaaaako fini zalogajčići!!! Super ideja s kobasicom!

    ОдговориИзбриши
  17. Divno izgledaju :) Francuski prevod, lepo ga je videti, baš u stilu naziva tvog bloga :)

    ОдговориИзбриши
  18. baš sam se oduševila ovim nadjevom od kobasica, bilježim si receptić i sigurno će biti isproban i kod mene

    ОдговориИзбриши
  19. Mmm, evo mirišu mi čak i ovdje! Baš mi se sviđa punjenje, vrlo maštovito! :))

    ОдговориИзбриши