уторак, 5. јул 2011.

Baguette-bruskete sa svezim paradajzom, sirom i pancetom


Mislim da se vec iz samog naslova moze zakljuciti sta se to fino sprema, ovo je jos jedan od onih brzih predloga za tople letnje dane kad nam se bas i ne kuva nesto puno.;)

Kako se u kuci nasao ceo baget (sto ne volim kad ga zamotaju u onu plasticnu foliju, pa umesto fine, krckave korice dobijete nesto poput mekanih zemicki), resila sam da ga iskoristim za ovaj brzi rucak, nisam htela da pravim klasicne male bruskete vec sam celu veknicu samo presekla na pola i tako je filovala. Bice nam potrebno jos par krupnijih paradajza, grancica svezeg bosiljka i nekoliko snitica sira i pancete (vec sta se nadje u frizideru;)) i za nesto manje od pola sata ukusan rucak (ili vecera) je vec na Vasem stolu!;))


Sastojci: 1 baget, 500 g zrelog paradajza, 1 cesanj belog luka, oko 100 g kackavalja ili nekog drugog tvrdog sira, nekoliko tankih snitica pancete, grancica svezeg bosiljka, 3 jajeta, 0,75 dl mleka

Priprema:

Veknicu iseci na pola celom duzinom i obe polovine staviti na podmazan pleh od rerne. Rernu mozete odmah ukljuciti da se polako greje.

Paradajz na kratko potopiti u kipucu vodu, oljustiti i iseci na sitne kockice. Na malo ulja proprziti sitno seckani beli luk, dodati paradajz i kuvati dok se umak ne zgusne (bice dovoljno 10-tak minuta). Posoliti po ukusu i dodati sitno seckani svezi bosiljak i druge zacinske travcice po izboru.

Preko isecenih veknica rasporediti pripremljenu smesu paradajza, odgore poredjati naizmenicno snitice sira i pancete i sve preliti mesavinom umucenih jaja i mleka. Posuti listicima bosiljka i zapeci 15-tak minuta u rerni dok se sir ne otopi. Posluziti odmah dok je jos toplo...bon appetit!;))


Bruschettas aux tomates

Ingrédients: 1 baguette de campagne, 500 g de tomates mûres, 1 gousse d´aille, 150 g de fromage (emmental, gouda), quelques tranches fines de jambon ou de bacon, 2 branches de basilic

Préparation:
Préchauffez le four en position gril.
Plongez les tomates quelques secondes dans l´eau bouillante. Pelez-les et coupez en petits morceaux. Faites chauffer un peu d´huille et faitez blondir ail, ajoutez les tomates, salez et poivrez. Laissez cuire une dizaine de minutes sur feu doux en remuant souvent. Ajoutez le basilic haché.
Coupez la baguette en deux parts et posez-les dans un plat à four. Répartissez les tomates au dessus et posez les tranches de fromages et de bacon. Battez les oeufs et ajoutez le lait, puis versez la préparation sur les baguettes. Enfournez jusqu´ à ce que le fromage soit fondu. Servez les bruschettas dès la sortie du four.

15 коментара:

  1. Анониман5. јул 2011. 19:10

    Woow...kako fino izgledaju, sastojke imam i odmah se bacam na pripremanje večere, hvala ti puno na odličnoj ideji, moji će biti oduševeljeni:)

    Lijep pozdrav:)

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Zondra, saljem puno lepih pozdrava i zelim vam prijatnu veceru!;)))

    ОдговориИзбриши
  3. Ideja je super uletila - taman sam sutra sama doma i kako ne kuham ništa konkretno, ovo će poslužiti kao idealan ručak!

    ОдговориИзбриши
  4. obožavam ovakva jela. Lana, iz tvoje kuhinje opet nešto predivno i jaaako fino!

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман6. јул 2011. 03:01

    Briskeet su divne sa bilo cim na njima.Onako hrskave i napijene puterom i belim lukom(za mene):)
    Divne fotke;)

    ОдговориИзбриши
  6. Amerikanci prodaju ovo kao hrskavu varijantu pice i meni se jako dopada, a naročito što se može svašta staviti iz frižidera. Brzo, a ukusno!

    ОдговориИзбриши
  7. Ovo je jedan od recepata zbog kojeg me Marko toliko voli :) Mislim da je najsrecniji kad vidi da secem bagete :) Brza i vrlo ukusna slana poslastica :)
    Mi natrpamo povrca raznoraznog, ponekad malo i piletine, ili samo paradajz i mocarelu i - bombonica :)

    ОдговориИзбриши
  8. Joj kako volim ovakva jela,ti si uvijek izvor prekrasnih receptića koje rado probam,tako ću i ovaj..savršeno..pusa ti leti!

    ОдговориИзбриши
  9. aj sta mi radite sa hlebovima ...
    divno, mirisno, krckavo, zove me da ga gricnem! :)) savrseno!

    ОдговориИзбриши
  10. Predobro, Lana:) Baš mi se dopada, jako lepo i ukusno:))) Odlična ideja.

    ОдговориИзбриши
  11. Izvrsno lijepa posao volim jako kreativni receptu Čestitam vam, velike zagrljaje.

    ОдговориИзбриши
  12. odlično Lana ! Brzo, praktično i sigurno jako fino ! osdim što je dobro za ljetne dane kada definitivno nastojimo što manje biti oko štednjaka ja ne bih imala ništa protiv počastiti se sa ovim tijekom cijele godine :). Izvrsno izgleda !
    p.s. ne volim ni ja foliju oko kruha,radije kupim onaj u papirnatoj vrećici.

    ОдговориИзбриши