Lagani letnji desert koji možete poslužiti i u najsvečanijim prilikama. Sama priprema vam neće oduzeti puno vremena, a kada ga servirate gostima izmamićete uzdahe oduševljenja.:)
Tart(ići) sa krušakama
Sastojci
(za prhko testo): 150
g brašna, 80
g putera, 30
g šećera, 1-2 kašike hladne vode, malo naribane korice limuna
Fil: 4
manje kruške, 2
jaja, 2
kašike šećera, 4
kašike mlevenih badema/lešnika, 1
kašika brašna, 1/2 kašičice cimeta
Priprema:
Napravite
prhko testo od navedenih sastojaka, zamotajte u foliju i ostavite u frižider 30
minuta.
Za
to vreme oljuštite kruške (ali ostavite drškice) i kratko ih prokuvajte u
sirupu sa malo šećera i nekoliko kolutića limuna, oko 5 minuta. Možete ih kuvati i u belom vinu, a sirup svakako sačuvajte:)
Umutite penasto belanca, dodajte šećer i na kraju polako
umešajte fino mlevene bademe (ili lešnike) pomešane prethodno sa brašnom. Dodajte i malo mlevenog cimeta za lepšu aromu.
Tartiće pecite u rerni
na 180 C oko 20 minuta. Pre serviranja kruške prelijte kašikom sirupa u kome su se kuvale i pospite listićima prepečenih badema ili lešnika.:)
Recept je objavljen u magazinu MEZZE.:)
Reci tart i tu sam! Ovaj zaista lako izmami "oh" :)
ОдговориИзбришиKad dobijem kompliment od takve majstorice, puno znaci... hvala puno!:))*
ИзбришиJako lijepo :-)))
ОдговориИзбришиDraga moja, hvala puno!:))
ИзбришиZaista jako lepo izgleda i kombinacija sastojaka je odlična
ОдговориИзбришиHvala, draga... vockice se mogu menjati po zelji, sta vec ukucani vole.:))
ИзбришиBas elegantno izgleda!
ОдговориИзбришиHvala draga moja!:))*
ИзбришиBaš su lepi što su tako mali i dovoljno za jednu osobu-tartić x4 !:)
ОдговориИзбриши:)) Bas tako, po jedan za dorucak, rucak i veceru + repete.:)))*
ИзбришиKod Lane je svaki recept tako primamljiv :)
ОдговориИзбришиKad mi stizes u goste?:)))
ИзбришиLana,idu li u fil samo bjelanca?
ОдговориИзбриши