уторак, 15. август 2017.

Lisnato + tikvice + sir = doručak za 5+:)



Jednostavna jednačina, poput lako dostupnih sastojaka i brze pripreme, daju odličan rezultat i ukusne lisnate pitice (ili tartiće, ako više volite :). Bilo bi šteta ne napraviti ih barem jednom u sezoni tikvica, ako volite možete ih malo "pokvariti" dodatkom šunke ili slaninice i sigurna sam da će repriza vrlo brzo uslediti.:)


Lisnati tart(ići) sa tikvicama


Sastojci (za 4 osobe): 250 g lisnatog testa, 1 manja tikvica, 250 g sitnog sira, 2 kašike kisele pavlake, 2 jaja, 1 praziluk, so, biber, 100 g naribanog kačkavalja

Priprema:

Lisnato testo tanko razviti i modlicom u kojoj će se peći izvaditi veće krugove. Svaki krug još malo rastanjiti oklagijom, pa utisnuti u modlice (modlice ne treba prethodno premazivati).


Praziluk iseckati na tanke kolutiće i propržiti na malo ulja. Pomeriti sa ringle kad postane staklast i rasporediti preko testa. Sitan sir pomešati sa kiselom pavlakom, dodati i jaja koja su blago umućena viljuškom, naravno posoliti i pobiberiti po ukusu. :)


Tikvice iseći na tanke kolutove zajedno sa korom, a kačkavalj naribati. Preko praziluka staviti sir sa pavlakom i jajima, te posuti sa malo kačkavalja. Odgore rasporediti  kolutove tikvica tako da se malo preklapaju, pa sve posuti preostalim sirom.

Tartiće peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta. Mogu se poslužiti topli ili mlaki za doručak, večeru, pa čak i neku svečaniju priliku.:)

Prijatno!:)


Recept možete pročitati i kao gostujući post kod Sare na njenom ljupkom blogu Francuski tost.:)

10 коментара: