недеља, 18. јун 2017.

Tart sa višnjama



Ovaj tart se sasvim lagano priprema, osvežavajući je zbog nadeva sa višnjama, dok je testo posebno mekano jer sadrži vrlo malo putera i jogurt, dopašće vam se sigurno.:) Ako pravite u većem kalupu (recimo okruglom, prečnika 24 cm) slobodno duplirajte sastojke.:)

 Želim vam prijatno nedeljno popodne!:))


 Sastojci (testo): 180 g brašna, 60 ml jogurta ili kisele pavlake, 50 g šećera, 30 g putera, 1/2 kašičice praška za pecivo, malo naribane limunove korice, 1 manje jaje

Fil: 300 g očišćenih višanja, 2-3 kašike šećera, 1 vanilin šećer, 1 kašika ruma, 1/2 kašičice cimeta

Priprema:

Zamesiti prhko testo od navedenih sastojaka, zamotati ga u foliju i ostaviti pola sata u frižideru. Za to vreme pripremiti nadev od višanja. Višnje posuti šećerom, dodati cimet i rum i kuvati 20-ak minuta da se malo zgusne i da ispari višak tečnosti, zatim ostaviti na stranu da se ohladi.


Testo razviti u pravougaonu koru (odvojiti malo testa na stranu za dekoraciju). Uz pomoć oklagije prebaciti testo u podmazan kalup (može se staviti i papir za pečenje) i izbockati viljuškom na par mesta. Preko kore rasporediti prohlađeni fil od višanja, a ogore staviti dekoraciju od preostalog testa (testo razviti i modlicama izvaditi srca, cvetiće i dr.).

Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 30 minuta da blago porumeni. Sačekati da s emalo prohladi i posuti šećerom u prahu pre služenja. Prijatno!:)


Napomena: tart možete napraviti i sa nekim drugim voćem, na primer borovnicama, malinama, kupinama, a biće fino ako iskombinujete sa malo čokolade.:)

Ako želite da sačuvate receptić, samo kliknite na karticu... i save!:))


4 коментара:

  1. Ah kako ovo predivno izgleda! I ah, kako mi pravite zazubice svi vi sto ostavljate recepte sa visnjama...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moracu da saljem tanjiric brzom postom (ili makar visnje:), a jos je bolje da svi dodjete na degustaciju pa da zajedno uzivamo!:))

      Избриши
  2. EIN HERZIGER KUCHEN
    SEHR LECKER
    wünsche noch einen schönen TAG
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    ОдговориИзбриши