Lagani letnji ručak koji će podjednako prijati i ljubiteljima povrća i gurmanima.:) Šef je nedavno bio u Novom Sadu, i kao pravi Lala, vratio se sa vrlo konkretnim "suvenirima" u vidu domaćih kobasica, a pravi način da se iskoriste je da ih zarolamo u nežne tikvice, osvežimo mrvicom mediteranskih začina i sve ušuškamo u ljutkasti sos. Ove rolnice možete poslužiti tople ili mlake, a nastale su u saradnji sa Nectar Tomatellom.
Sastojci: 2 srednje tikvice, 500 g svežih domaćih kobasica, 1 crni luk, 2 čena belog luka, ½ ljute papričice, 1 dl crnog vina, 1 pakovanje Nectar Tomatella, 150 g mocarele ili kačkavalja, so, biber po ukusu, ½ kašičice čili pahuljica, bosiljak, origano, timijan
Priprema:
Tikvice
isecite na tanke šnite, premažite uljem sa obe strane i ispecite u gril
tiganju. Ostavite na stranu da se prohlade. Za to vreme iseckajte crni luk na
sitne kockice i propržite na malo ulja. Oljuštite kobasice i izvadite nadev, pa
propržite zajedno sa lukom. Dodajte pola čaše crnog vina i sve zajedno dinstajte
desetak minuta da ispari višak tečnosti. Dodajte začine po želji i malo čili
pahuljica ako volite pikantniji ukus.
U posebnoj posudi pripremite umak od paradajza. Iseckajte sitno beli luk i pola ljute papričice, pa propržite na malo ulja da fino zamiriše. Sipajte 500 ml Nectar Tomatella sa bosiljkom i origanom, smanjite temperaturu i kuvajte desetak minuta da se umak reducira.
Na svaku šnitu grilovane tikvice stavite po kašiku pripremljenog nadeva, ravnomerno rasporedite i zamotajte rolnice. Ukoliko vam preostane fila, možete ga dodati u umak od paradajza.
Prijatnoo!:)
Savršeno! Još kad bi mi to, u ovoj strašnoj vrućini, netko drugi pripremio - ehhhh! Fotke od kojih idu zazubice (kao i uvijek!).
ОдговориИзбришиEvo, javljam se dobrovoljno, ti samo spremi serpice.:)))
ИзбришиOriginalno i prelepo izgleda!
ОдговориИзбришиHvala draga.:))
ИзбришиJoj, kako je dobro :)
ОдговориИзбришиJe l' mogu i ja da spremim šerpicu? :))
Ti si mi blize, mozes odmah doci na ruckic!:)))
Избриши