понедељак, 27. март 2017.

Lisnato pecivo (II deo)


Ako vam se dopao recept za lisnate ružice od prošlog puta, danas ćemo ga ponoviti u još dva ukusna izdanja. Napravićemo slatku pletenicu sa lešnicima i male lisnate zalogaje, idealne za posluženje kada očekujete goste.:)

Lisnata pletenica sa lešnicima i marmeladom

Koristićemo isti recept za testo kao kad smo pravili lisnate ružice (klik na link:). Kad pripremimo testo rastanjićemo ga u pravougaonu koru i zaseći na trakice sa jedne i druge strane. Sredinu ćemo premazati sa par kašika marmelade (od pomorandže ili druge po želji), a preko toga naneti fil od mlevenih pečenih lešnika (mogu se staviti i mleveni bademi, orasi i sl.)


Fil: 200 g mlevenih pečenih lešnika, 75 g šećera, šam od 2 belanceta, 1 vanilin šećer, malo naribane korice limuna ili pomorandže, 1 kašika ruma

Izmešati sve sastojke i rasporediti preko nadeva od marmelade. Trakice testa naizmenično preklapati preko fila, a krajeve podvući ispod pletenice. Pažljivo prebaciti u pleh i premazati umućenim jajetom i po žeji posuti listićima badema. Peći na 200 C oko 30-35 minuta. Poslužiti za doručak.:)


Predlog za nadev: lepa je kombinacija sa slatkim sirom i grožđicama potopljenim u rumu, možete napraviti i sa višnjama, jabukama, a mak i nutela takođe mogu naći svoje mesto u slatkom doručku.:)


Lisnati pizza zalogaji


I za ovaj recept trebaće nam lisnato testo koje smo već koristili. Od pola testa možete napraviti slane, a od druge polovine slatke zalogaje.:)


Za slane pužiće testo razvijte u pravougaonu koru i premažite sa malo sosa od paradajza (može staviti i ajvar, kečap i dr.). Preko toga stavite nekoliko šnitica šunke i listiće kačkavalja (možete ga i narendati). Pospite origanom i sve zamotajte u rolat. Isecite na šnite širine 2-3 cm i poređajte ih u podmazan kalup za mafine. Pecite na 200 C oko 30 minuta i poslužite dok su fino tople. Prijatno grickanje!:)


6 коментара:

  1. La treccia deve essere buonissima!!!! Complimenti

    ОдговориИзбриши
  2. Čuj, ako mi se dopao recept... :)) Kome se ne bi dopala ovakva divota, što kaže Zorica - volim na bilo koji način, svi u kući volimo :) I ja sam pravila izvesne rolnice od testa, pa nikako da postavim jer kaskam s novim receptima zbog prebacivanja starih na novi blog.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Cekamo strpljivo i nove i stare receptice, mislim da ce ukucani najvise profitirati.:)))

      Избриши