U poslednje vreme na blogu preovlađuju slani recepti, ali uskoro stižu i kolačići, pa da dotle završimo sa slanišima.:) Ovog puta dva fina lisnata tarta koji se vrlo brzo naprave (i još brže poručkaju:), izaberite koji vam se više sviđa ili jednostavno isprobajte oba (taman za celo pakovanje lisnatog testa.:)
Za domaću varijantu lisnatog testa, vrlo jednostavan i provereni recept.:)
Tart
sa mileramom i sirom
Sastojci: 250
g lisnatog testa, 2
dl kisele pavlake ili milerama, 2
jaja, 100
g rendanog kačkavalja, 100
g šunke ili slaninice, 1
manji crni luk, so,
biber
Priprema:
Testo
rastanjiti i obložiti kalup sa svih strana. Crni luk iseći vrlo sitno i
propržiti na malo ulja. Dodati kockice šunke ili slanine. Viljuškom blago
umutiti jaja, dodati mileram, rendani kačkavalj i šunku. Sve lepo rasporediti
preko kore. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 30 minuta i poslužiti
čim se ispeče.:)
Slani tart sa karameliziranim lukom i slaninicom
Sastojci: 250
g lisnatog testa, 300
g crnog luka, 100
g mesnate slanine, 1
ljubičasti luk, so,
biber, začinsko
bilje, masline po želji
Priprema:
Pripremiti
prvo nadev: crni luk iseći na rebarca i propržiti na nalo ulja da postane
staklast. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Slaninu iseći na tanke šnitice, a
ljubičasti luk na kolutiće.
Rastanjiti
lisnato testo i obložiti kalup. Rasporediti ravnomerno dinstani luk, a preko
toga poređati šnitice slanine i kolutiće ljubičastog luka. Posuti seckanim
peršunom ili drugim začinskim biljem po želji. Peći u prethodno zagrejanoj
rerni oko 25-30 minuta i poslužiti toplo.:)
Recepti iz prošlogodišnjeg junskog izdanja magazina MEZZE.:)
obje ideje su odlične i bilježim ih. Uvijek imam u frižideru svježe lisnato i nedjeljom znam napraviti nešto slano za predjelo jer tata to jako voli. Dobrih ideja nikada dovoljno!:)
ОдговориИзбришиDivnoo, mislim da bi se i tati veoma dopalo.:))
ИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши