понедељак, 19. септембар 2016.

Lisnati tart na dva načina


U poslednje vreme na blogu preovlađuju slani recepti, ali uskoro stižu i kolačići, pa da dotle završimo sa slanišima.:) Ovog puta dva fina lisnata tarta koji se vrlo brzo naprave (i još brže poručkaju:), izaberite koji vam se više sviđa ili jednostavno isprobajte oba (taman za celo pakovanje lisnatog testa.:)

Za domaću varijantu lisnatog testa, vrlo jednostavan i provereni recept.:)

Tart sa mileramom i sirom
Sastojci: 250 g lisnatog testa, 2 dl kisele pavlake ili milerama, 2 jaja, 100 g rendanog kačkavalja, 100 g šunke ili slaninice, 1 manji crni luk, so, biber 
Priprema:
Testo rastanjiti i obložiti kalup sa svih strana. Crni luk iseći vrlo sitno i propržiti na malo ulja. Dodati kockice šunke ili slanine. Viljuškom blago umutiti jaja, dodati mileram, rendani kačkavalj i šunku. Sve lepo rasporediti preko kore. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 30 minuta i poslužiti čim se ispeče.:)


Slani tart sa karameliziranim lukom i slaninicom

 
Sastojci: 250 g lisnatog testa, 300 g crnog luka, 100 g mesnate slanine, 1 ljubičasti luk, so, biber, začinsko bilje, masline po želji
Priprema:
Pripremiti prvo nadev: crni luk iseći na rebarca i propržiti na nalo ulja da postane staklast. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Slaninu iseći na tanke šnitice, a ljubičasti luk na kolutiće.
Rastanjiti lisnato testo i obložiti kalup. Rasporediti ravnomerno dinstani luk, a preko toga poređati šnitice slanine i kolutiće ljubičastog luka. Posuti seckanim peršunom ili drugim začinskim biljem po želji. Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta i poslužiti toplo.:)


Recepti iz prošlogodišnjeg junskog izdanja magazina MEZZE.:)

3 коментара:

  1. obje ideje su odlične i bilježim ih. Uvijek imam u frižideru svježe lisnato i nedjeljom znam napraviti nešto slano za predjelo jer tata to jako voli. Dobrih ideja nikada dovoljno!:)

    ОдговориИзбриши