понедељак, 4. април 2016.

Shakshuka (Šakšuka)



Već neko vreme ovo jelo je pravi hit na internetu, nije ni čudo s obzirom na to koliko je ukusno i jednostavno za pripremu.:) Vrlo zastupljeno u zemljama Magreba, ukusom možda najviše podseća na naš bećarac, samo je pikantnije zbog začina. Veoma je sito i može biti već vaš sutrašnji doručak.;)

Shakshuka


Sastojci (za 2 osobe): 1 manji crni luk, 1 crvena paprika, 200 g paradajz pelata, 1 češanj belog luka, so, biber, malo ljute mlevene paprike, kim, 2 jaja, peršunovo list

Priprema:

Na ulju propržite sitno seckani crni i beli luk. Zatim dodajte kockice paprike i propržite još par minuta. Dodajte paradajz pelat iseckan na kockice i dinstajte dok se sos ne zgusne. Posolite i pobiberite po ukusu, možete dodati malo ljute mlevene paprike i kim ako volite.

Kašikom napravite udubljenja u paradajz sosu i razbijte po jedno jaje. Poklopite i dinstajte još desetak minuta dok jaja ne budu gotova. Sve pospite seckanim peršunom i odmah poslužite dok je fino toplo toplo uz prepečeni hleb.

Prijatno!:)

(recept je objavljen u magazinu Mica kuvarica)

Sutra na kisocima potražite novi broj Hrono kuvara sa puno lepih ideja za pripremu posnih jela sa ribom. U ovom broju gostuju drage koleginice blogerice VanjaAleksandra i još jedna Vanja, pročitajte kakve su divne recepte za večeru pripremile. :)


21 коментар:

  1. Primamljivo! ♥ I ja se odavno oštrim da isprobam ovo jelo.. Nagledala sam se divnih slika, a ove tvoje su vrh!

    ОдговориИзбриши
  2. Spremam recept za neki doručak u budučnosti. Treba mi mala pauza od jaja sad nakon Uskrsa, ali ovo stvarno primamljivo izgleda. Uskoro i kod nas doma za doručak :)

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam znala da je popularno, ali mogu shvatiti zašto. jedini je problem što tako nešto dolazi u obzir samo preko vikenda - pa tko bi u 7 u jutro (ili ranije) pržio luk i spremao nešto ovakvo? Ja sigurno ne.:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Za vikend bi bilo savrseno, moze i kasniji dorucak ili cak i lagani rucak, verujem da se ukucani ne bi bunili.:))

      Избриши
  4. Prvi put sam pre dugo vremena spazila taj recept kod naše drage Jelene sa bloga Food for Thought, koja se nažalost već duže vremena ne druži ovuda sa nama. Pravila sam ga i sama i zaista je izvrsno jelo. Može svakako biti i ručak.I tvoja izvedba je jako dobra

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je zao sto Jelena ne pise vise recepte, zaista ima dobre, nadam se da ce se vratiti u blogerske vode.:) Ovo jelo je zaista zgodno za svaku priliku, brzo je i ukusno.:)

      Избриши
  5. Ima i kod nas ovakvo jelo ako ne isto, ja sam to pratila na jednoj emisiji kako je kuvarica pravila sos u velikoj serpi i tamo przila 3-4 jaja.meni takva jela se ne svidjaju ali pisem samo da te obavestim da ima i u Grckoj slicno. Ali ne pamtim ime recepta...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, moze se ubaciti i vise jaja ako se priprema za vise osoba.:) Zapravo, vecina recepata sa naseg podneblja je vrlo slicna, razlika je samo u finesama.:))

      Избриши
  6. Nisam se do sada susrela sa ovim receptom, ali mi se dopadaju sastojci :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vrlo je slicno nasem becarcu, nekako osvezavajuce, verujem da bi ti se dopalo.:)

      Избриши
  7. Obožavam je malo je reći ali prženiju ne ostavljam. ;) Divno jelo koje često pravim i bude mi kompletan ručak... Devojke, bravo!

    ОдговориИзбриши
  8. Ja nikad ovo nisam pravila ni jela. Ali bi zgodno bilo da isprobam već sutra..
    Ja ti se lako pecam na hranu, a znam da ovde uvek ima pravih preporuka.. zato ti i svraćam ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga, isprobaj svakako, mislim da ce ti se dopasti.:))p.s. znas da si uvek dobrodosla.:))

      Избриши
  9. Obožavam ova jela, na brzaka i sve više što sam starija :-)

    ОдговориИзбриши
  10. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav, draga... ne znam za tu stranicu, otisla sam sada preko linka. Izgleda da ta stranica automatski dodaje postove kako se objave na blogu, verovatno i za ostale blogove, cini mi se da je to neki browser na netu, ali tu stvarno ne mogu nista da uticem, jednostavno nemam takvu opciju. Na mom blogu cureki su i dalje vidljivi samo meni i ne znam zasto se i tamo nisu obrisali...??

      Избриши
    2. Аутор је уклонио коментар.

      Избриши