среда, 20. јануар 2016.

Glazirana rebarca


Jedan brzzzi i ukusan receptić "prste da poližete" iz aktuelnog prazničnog dvobroja magazina MEZZE!:) Nekako fino paše uz ovu zimsku idilu, naročito ako poslužite uz odabrano crno vino. Uživajte!:)

Pikantna glazirana rebarca

Sastojci: 500 g sveža svinjska rebra bez kostiju, oko 100 ml kečapa, 50 ml ulja, 1 kašika Vorčester sosa, 1 kašičica ljute mlevene paprike, 2-3 listića lovora, so, biber u zrnu

Priprema:

Meso isecite na šnite debljine 2 cm i poređajte u dublju činiju. Izmešajte sve sastojke za umak i premažite rebra sa svih strana, ostatak umaka prelijte preko mesa. Tako pripremljen rerbra ostavite u frižideru barem 30 minuta.


Meso rasporedite na pleh preko papira za pečenje, dodajte listiće lovora i biber u zrnu iz marinade. Pecite najpre na 200 C, a posle pola sata okrenite na drugu stranu i pecite još 30 minuta. Meso je gotovo kad fino zarumeni i postane hrskavo. Poslužite topla rebarca uz sezonsku salatu ili omiljeni prilog po želji.:) 

Prijatno!:)


12 коментара:

  1. Ovo pamtim jer pripremam rebarca (imam 3-4 objavljena recepta), a ovakvu marinadu nisam radila. Idealno bi bilo ostaviti ih preko noći, zar ne? Odličan recept i zajamčen uspjeh, sigurna sam.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh, verujem da bi bilo jos bolje da duze odstoje, svakako nece smetati.;)))

      Избриши
  2. Umrijet ću od gladi. šta je to ovih dana sa svih strana viri divna hrskava svinjetina!

    ОдговориИзбриши
  3. Одговори
    1. Ako neko bas i ne voli, meso, ovo ce mu se sigurno dopasti.:))

      Избриши
  4. Sve radim kao ti samo dodam u marinadu kašiku meda umesto Vočestera. Učinak je vrlo sličan :-) Jedemo obično uz podvarak a leti uz neku salatu.
    Shif mora da uživa :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sef nema zamerki, odlicna ideja za med, verujem da je za prste polizati.:)))

      Избриши
  5. Nisam neki veliki ljubitelj mesa, ali ovo izgleda tako, tako dobro!

    ОдговориИзбриши