четвртак, 5. новембар 2015.

Nešto novo i ukusno... na kisocima.:)



Ako ste se možda pitali gde sam nestala u poslednje vreme i zašto ređe objavljujem postove na blogu, odgovor je upravo pred vama.:) Nešto se fino kuvalo, krčkalo, mesilo i mutilo, pa malo probalo i mrvicu začinilo, a onda na kraju "ispeklo" da sve bude fino rumeno i ukusno - Mica mlada kuvarica je novi kulinarski magazin koji će izlaziti svakog drugog meseca i moći ćete da ga nabavite kod vašeg omiljenog prodavca štampe (znate, onog koji vam uvek poželi dobro jutro:).

U malom formatu da bude zgodan da se stavi u ruksak ili tašnu, prelista u pauzi ili uz kaficu, pa onda isproba nešto što vam se dopalo. U gostima kod Mice kuvarice su ovog puta Nale, Vera i moja malenkost, potražite nas na kisocima i pogledajte šta smo vam fino pripremile u ovom broju.:)


(na slici: Stromboli, ljuta krilca sa kikirikijem, mesna rolada sa jabukama, predlog za svečani porodični ručak, fina torta sa višnjama i jesenji tart)
 
Dopuna: magazin će moći da se nabavi i u HR, ali tek za dva meseca kada se budu slali primerci za EU. Meni je ostalo još par komada, pa ako želite možete mi poslati adresu na sledeći mejl:  mignonne-le@hotmail.com i potrudiću se da jedan broj što pre stigne do vas.:)

64 коментара:

  1. Ajme koje divotice!!
    Stvarno mi nije uobičajeno za tebe da rjeđe objavljuješ postove i baš sam se spremala da ti pošaljem mail da pitam ako je sve ok. A kad tamo, ti imaš divno iznenađenje! Čestitam!!
    Jedino mi je žao što neću moći prolistati časopis :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Hvala draga, moram jos proveriti da li ce moci da se kupi u HR, ako ne gledacu da ti posaljem primerak.:)

      Избриши
  2. Super! Svaka čast. I meni je žao što neću moći prelistati časopis.

    ОдговориИзбриши
  3. Divno, čestitam! jel' ga moguće kupiti i u Hrvatskoj?

    ОдговориИзбриши
  4. Čestitam. Divan časopis i prelepi recepti. Jedva čekam da ih isprobam!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Jasmina, nadam se da ce neki receptic biti isproban.:) Puno lepih pozdrava!

      Избриши
  5. Drago mi je da je prvi broj na kioscima i želim ti još puno brojeva i što bolji tiraž! Tvoje ime je sinonim za kvalitet, tako da u sadržaj nesumnjam :) Baš je slatko i prijatno izdanje, poput tebe ;) <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nale moje, hvala ti puno na podrsci i na gostovanju, bila je cast i zadovoljstvo raditi sa takvim divnim koleginicama.:)))

      Избриши
  6. Lana , ti spadaš u sam vrh blogosfere ... bilo je krajnje vreme za ovakav projekat. Čestitam !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Sanja, hvala puno... a tebi isto lete iskrene cestitke za prvi TV nastup, obavezno nam javi datum kada mozemo pogledati.:)))

      Избриши
  7. A vi ste popularne i cuvene kuvarice u vasoj zemlji?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, Lana je veoma omiljena među blogerima u bivšoj Jugoslaviji. :)

      Избриши
    2. Lana nisam znala da si kuvarica profesionalno. Kod nas u casopisima ne pisu domacice i blogerice vec samo profesionalci kuvari i poslasticari. Ukoliko znam nije prvi put sto objavis recepte u casopis. Evo jos jedan korak.

      Избриши
    3. E, nisam profi kuvarica vec to radim iz hobija i ljubavi.:) Kod nas isto vecinom pisu profi kuvari, ali u poslednje vreme se sansa daje i food blogerima sto me posebno raduje.:) Hvala ti na podrsci!:)

      Избриши
    4. kod nas u zadnje vreme idu u emisijama da reklamiraju svoj rad.

      Избриши
    5. Ima i ovde toga, kulinarske emisije su dosta popularne.:)

      Избриши
    6. Draga, ne mogu da otvorim tvoj sajt, dobijam obavestenje da je samo za pozvane citaoce... jesi li mozda nesto menjala postavke/opcije na blogu?

      Избриши
  8. Bravo Lana! Ponosna sam što te bar virtuelno poznajem... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno drugarice i nadam se da cemo se jednom naci na kafici... uz neke kolacice, naravno.:)))

      Избриши
  9. Divno Lana, sve cestitke i od mene, jedino mi je zao sto necu biti u mogucnosti da kupim casopis, ali se nadam da cemo te u buduce cesce vidjati na ovoj virtuelnoj stranici:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, draga... i ja se nadam da necu vise praviti tako duuuge pauze, a gledacu da jedan primerak stigne do tebe.:))) bisous...

      Избриши
  10. Eeeee, ja odmah kupila casopis, pa sad znam i kako ti je pravo ime, a i kako izgledas 😉. Divna ti je ona slika, stavi je za profilnu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)))) E, ima jedna mala ispravka, potkrala se greskica u potpisu i treba da pise Svetlana, doduse tacno je napisano u impresumu.:)) p.s. ja bas ne volim da se fotkam, nego me naterali.:P:P:P

      Избриши
    2. Neka su te naterali, bas! Pa da, logicno je da je Svetlana :-) Nisam bila shvatila da je ceo broj tvoj, ali je posao savrseno odradjen! Odlicni recepti, romanticne, preslatke slike. Hocemo li te i dalje citati u novine? ;-)

      Избриши
    3. E, pa ne znam kako ce sve jos ici, drugi broj izlazi u januaru i nadam se da cemo se jos citati.:) p.s. to mi je samo ime za potpis, mada se nekada i zaboravim, hihihi.... vecina me ipak zna po nadimku.:)))

      Избриши
  11. Draga Lana iskrene cestitke i bravo, bravo ! Bas si me ovime razveselila i tako sam sretna i ponosna zbog tebe, zelim ti jos puno brojeva i da uzivas u ovom radu i uspjehu. I svakako javi gdje da casopis nabavimo u RH. Veliki pozdrav ti ssljem ! ☺

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Branka, hvala ti... sto se tice izdanja za HR, jos uvek nemam informacija, urednica mora da proveri tako da cu javiti cim nesto saznam.:)

      Избриши
  12. Draga Lana cestitam Vam od srca i zelim Vam da jos dugo godina uzivate u onom sto volite i naravno uveseljavate nas Vasim prekrasnim kulinarskim kreacijama.
    Na zalost, obzirom da zivim u USA, necu biti u mogucnosti kupiti casopis, a Bog mi je svjedok da bih odjurila da ga kupim, ali sam sretna za one koji ce u njemu moci uzivati.
    Bit cu zadovoljna i sretna da mogu redovno posjetiti Vas blog i potrudit se da skuvam nesto sto ce bar malo liciti na Vasa umjetnicka kulinarska djela. Zivjeli

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Jasna, hvala puno na svim lepim zeljama i podrsci, veliki pozdrav leti Vama i Vasoj porodici!:))))

      Избриши
  13. Svaka cast, Lana! Od srca cestitam! Sutra cu zamoliti mamu da mi kupi jedan primerak!

    ОдговориИзбриши
  14. Bravo, bravo !!Od srca ti zelim sve najbolje:))Da li se prodaje u Bosni ??i ja bih kupila jedan primerak :)))

    ОдговориИзбриши
  15. Bravo draga Lana, sve je divno kao i uvek...

    ОдговориИзбриши
  16. Bravo, Lanče! Čestitam na odlično urađenom,a prilično obimnom poslu! Ovako izgleda prelepo, sigurno je još bolje kada se časopis uživo prelista! ♥

    ОдговориИзбриши
  17. Hvala ti puno , draga... ima tu i vege receptica, za svakoga po nesto, nadam se da ce ti se svideti.:)) ljubaaaac....♥

    ОдговориИзбриши
  18. Lana čestitam,upravo sam danas kupila časopis i baš me oduševio.Već se spremam da isprobam neke recepte

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Svetlana, bas ste me obradovali i nadam se da ce receptici fino posluziti.:) Saljem lepe pozdrave i zelim Vam sve najbolje!

      Избриши
  19. Čestitke! Trebalo bi nekako dopremiti do Hrvatske!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, draga moja... mislim da ce se moci nabaviti i u HR, ali tek nesto kasnije. Rekli su mi da ce svakako slati brojeve i u EU, ali tek nakon dva meseca, pa se nadam da cete onda uspeti da "ulovite" neki primerak.:)

      Избриши
  20. Pa ne mogu da verujem da sam cekala onoliko kad ce se pojaviti, i da sam na kraju propustila. Zelim ti da ovo bude samo pocetak jedne uspesne novinske karijere. Cestitam od sveg srca draga moja Lanuska :))

    ОдговориИзбриши
  21. Lana, kako može neko koji ne može kupiti ovaj časopis da zna koje recepte si objavila tamo, ne samo ti ali i ostali koji učestvuju, slikem naziv i sastojke..... ???

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja, na FB_u postoji stranica Mica mlada kuvarica, pa ako mozda imas otvoren profil na toj drustvenoj mrezi mozes pogledati slike. Sto se tice recepata njih za sada ne mogu da objavim na blogu zbog pravila ugovora, ali mozda ce biti dostupni kasnije (moram jos proveriti kod urednice), medjutim ako zelis mogu ti poslati jedan primerak postom (to nije veliki format), pa ako hoces napisi mi tvoju adresu na sledeci mejl: mignonne-le@hotmail.com

      Pozdraaav!:)))

      Избриши
    2. p.s. ovo je stranica na fejsu:
      https://www.facebook.com/Mica-mlada-kuvarica-709645849171636/?fref=ts

      Избриши
  22. Juhuuuuu...huuuuu... i ja sam ga nabavila. Kupili su mi moji u CG... sve je super sto ti, napravis. Zelim ti i dalje da nizes uspjehe, na svim poljima. Pozdrav od mene i moje ekipe. 😉😉😉😉😉

    ОдговориИзбриши