Lagano i ukusno posluženje koje može biti lep početak svečanog ručka ili čak kompletna večera. Sastojke možete menjati po želji i prilagoditi vašim ukućanima, isprobajte kombinaciju sa maslinama, sušenim paradajzom i šunkom, ili pikantniju verziju sa dinstanim pečurkama i mlevenim mesom.:)
Slani kuglof od karfiola
Sastojci: 1 manji karfiol (oko 500 g), 100 g mesnate slanine, 1 veza mladog luka ili 1 praziluk, 3 jajeta, 80 g svežeg sira, 180 g brašna (integralnog ili običnog), 200 ml gustog jogurta, 1 ravna kašičica soli, 1 kašičica praška za pecivo, malo mlevenog bibera, seckani peršun
Priprema:
Karfiol
podeliti na cvetiće kuvati 7-8 minuta u
slanoj vodi, a zatim ocediti. Slaninu iseći na kockice i kratko propržiti na
malo ulja. Dodati seckani mladi luk ili praziluk, pa sve zajedno još kratko propržiti. Skloniti na stranu da se prohladi.
Pripremljenu smesu sipati u podmazan manji kalup (recimo za kuglof ili duguljasti za pečenje hleba), pa peći na 200 C oko 30-40 minuta. Proveriti čačkalicom ili drvenim štapićem da li je sredina pečena, pa ako je potrebno produžiti pečenje za još koji minut.
Prelep kuglof!
ОдговориИзбришиDraga Tanja, hvala puno sto navratis i ostavis lepe komentare!:)))***
Избриши