уторак, 25. децембар 2018.

Kesten korneti


Evo još jedne ideje za predstojeće praznike, napravite ove male čokoladne "napasti" sa  ukusnom kesten kremom (nemojte baš sve poručkati dok ne napunite kornetiće:) i izmamićete osmehe na licima vaših najdražih.:))

Svim dragim čitaocima koji danas slave Božić po gregorijanskom kalendaru, želim srećan i radostan praznik u krugu najmilijih!:)


Kesten korneti

Sastojci: 200 g čokolade (za kornete), 200 ml slatke pavlake, 200 g kesten pirea, 1 kašika ruma, čokoladne mrvice za dekoraciju

Priprema:

Na papiru za pečenje nacrtajte deset krugova prečnika 6-7 cm. Isecite krugove, oblikujte male fišeke i zalepite krajeve uz pomoć selotejpa (selotejp traka treba da bude duža kako bi napravila pun krug i zalepila se za samu sebe, jer sa masnog papira spada).

 Čokoladu rastopite na laganoj temperaturi a zatim je četkicom pažljivo nanesite na unutrašnji deo papirnatog korneta. Stavite kornetiće na tanjir a potom u frižider da se čokolada stegne. Na kraju, pažljivo odlepite selotejp i odmotajte papir. Dobićete male čokoladne kornete koje možete napuniti filom po želji.

(slike pripreme korneta sam "pozajmila" iz ovog receptića:)

Za kremu umutite slatku pavlaku u šlag, dodajte kesten pire i kašiku ruma, pa sve još malo izmiksajte. Napunite špric sa zvezdastim nastavkom i istisnite po malo kreme u pripremljene kornete. Na kraju sve pospite čokoladnim mrvicama, a kornete po želji dekorišite rastopljenom mlečnom čokoladom.


Savet: možete napraviti 10-15 papirnatih fišeka i ponovo ih upotrebiti za još jedno premazivanje, samo sa suprotne strane. Ako budete premazivali istu stranu čokoladom, može se desiti da ne bude tako fina i sjajna već da se pojave tragovi od rastopljenog kakao maslaca (što ne smeta ukusu, ali ne izgleda baš lepo:).

Ukoliko koristite biljnu slatku pavlaku ovi kolačići mogu biti ukusni posni slatkiši.:)

8 коментара:

  1. Očarana sam :)
    Kojom brzinom se tope korneti na sobnoj temperaturi? Verovatno ih ne držiš u ruci dok ih filuješ jer se tako tope brzom brzinom. Htela bih da isprobam tvoj recept, ali mi je frka :)

    ОдговориИзбриши
  2. :) Bilo bi mi drago da ih napravis, vrlo su jednostavni i zabavni za pravljenje... ne tope se brzo jer se filuju rashladjeni, tako da ima dovoljno vremena da se lepo napune i isaraju.:))*

    ОдговориИзбриши
  3. Predivni su, pravila sam ih za docek Nove. Hvala na receptu. Srecni i blagosloveni praznici.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Divno, radujem se da su fino uspeli... zahvaljujem na javljanju i zelim sretne praznike!:))

      Избриши
  4. Kornetići su ti ekstra! Neznam jeli ih ljepše gledat ili grickat. Hvala ti za receptić: https://www.coolinarika.com/slika/2819964/#content_info .

    ОдговориИзбриши