уторак, 6. децембар 2016.

U susret praznicima... :)


Verujem da se svi već pomalo radujemo i željno iščekujemo nastupajuće praznike, nekada su za zimsku bajku dovoljne sitnice poput šoljice tople čokolade u zimsko jutro, svetlucavi prozori i miris domaćih kolačića sa cimetom. Danas delim sa vama neke od najdražih božićnih recepata a sve linkove pronaći ćete ispod slike.:)

Kakve kolačiće vi najradije pripremate za praznike, slobodno napišite u komentarima ili podelite  omiljene linkove sa nama.:))

  1. Božićni kolač
  2. Pandoro
  3. Štrudla od jabuka i suvog voća
  4. Panetone
  5. Ljubicini svečani kolačići
  6. Božićni panj
  7. Čokoladna salamica
  8. Mala zbirka keksića
  9. Prhki keksići 
10. Savijača od oraha
11. Božićne korpice
12. Venac sa nutelom

Pod tagom Božić možete pronaći još puno finih recepata za slatkiše, keksiće, savijače i po neki poklončić ispod jelke.:))
 

8 коментара:

  1. Kod nas sezona pocela u ponedeljak, kad se u Holandiji slavi Sveti Nikola - veliki praznik, kad veliki i narocito mali dobijaju poklone (dakle ne za Bozic). Mi smo pravili tradicionalne pepernoten (u prevodu papernjaci, ali se radi o malim hrskavim, suvim kolacicimma sa spekulasom). Retko ko ih pravi, svi kupuju gotove, ali moj mali asistenent i ja obozavamo da ih pravimo.
    Pre par godina sam pravila bozicnu tortu po tvom receptu, cokoladno sa visnjama, moram da pronadjem recept da je ponovo napravim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Divni obicaji, verujem da se maleni obraduju isto koliko i oni malo stariji... mmmm,"zabibereni" keksici odlicno zvuce, a pogotovo sto su timski pravljeni (bravo za malog asistenta:), to su trenuci koji se pamte.:))
      p.s.preporucujem ti divnu torticu nase drage Vrtaljice, sa urmama i cokoladom, praznicna i vrlo ukusna, verujem da bi ti se dopala.:))

      http://vrtaljica.blogspot.rs/2013/03/60-mi-je-godina-tek.html

      Избриши
  2. Divni su ti kolači! 💖 Sad znam kod koga ću za praznike u goste 🎄

    ОдговориИзбриши
  3. Koliko prelepih slika i recepata, nema zime za one koji razmišljaju šta će spremati za praznike :)

    ОдговориИзбриши
  4. Kakva divna kolekcija blagdanskih kolača! Prava si inspiracija <3

    ОдговориИзбриши