Lagani letnji desert koji možete poslužiti u najsvečanijim prilikama, vrlo ukusan i jednostavan.:)
Kruške u sirupu od belog vina
Sastojci: 4 lepe kruške, 300 ml kvalitetnog belog vina, 300 ml vode, 100 g šećera, sok od 1/2 limuna, štapić cimeta + 5-6 kašika šećera za karamel
Priprema:
Kruške oljuštite ali ostavite drške na vrhu. Isecite dno da bi mogle ravno da stoje. U dublju posudu sipajte belo vino i vodu, dodajte šećer, limunov sok i štapić cimeta. Poređajte uspravno kruške i kuvajte 15-20 minuta dok ne omekšaju.
Izvadite kruške na tanjir, a sirup kuvajte još 20-tak minuta da se zgusne (otprilike da ispari polovina tečnosti). Prelijte kruške sirupom.
Karamel čipka - na laganoj temperaturi istopite šećer do boje svetlog karamela. Pripremite papir za pečenje i kašičicom preko njega poprskajte karamel .
Sačekajte da se čipka malo prohladi, neka bude mlaka da bi mogla da se savije. Pažljivo odvojite šećerni ukras od papira i savijte oko kruške (pazite da se ne ispečete). Sve dekorišite jezgrima oraha i odmah poslužite.:)
Recept je objavljen u magazinu MEZZE, a možete ga odštampati ovde.:)
das hätte ich jetzt gern zum NACHTISCH,,,,,freu,,,freu
ОдговориИзбришиwünsche noch einen schönen ABEND
bis bald die BIRGIT aus TIROL
Vielen Dank!:)))
ИзбришиOdličan desert. A posebno ovaj čipkasti ukras!
ОдговориИзбришиHvala, draga... vrlo je jednostavan za pripremu, a izgleda efektno.:)
ИзбришиKakva elegancija! Prelepo. A bas imam neke organske kruskice za kuvanje....
ОдговориИзбришиHvalaa, kruskice su tako inspirativne, sigurna sam da ces jos nesto fino napraviti od njih.:))
ИзбришиAuh, kako je lepo :)
ОдговориИзбришиProbaću da napravim ukras uz neki naredni slatkiš :) Da li se ukras jede ili se skloni s kruške, jer se šećer hladjenjem stvrdnjava, pa da ne bude opasno po zube? ;)
:)) Mozda je bolje prvo skloniti ukras, pa onda grickati malo krusku, malo dekoraciju.:)))
ИзбришиDivan desert! ❤ Kruške obično pojedemo sirove, ali pamtim recept, pa ću da se pravim važna pred gostima.. Ovako sa karamelom kruške izgledaju baš prefinjeno!
ОдговориИзбриши