среда, 29. март 2023.

Prolećne korpice sa voćem

 



Nadam se da će vam ove korpice izmamiti osmeh, lako se spremaju i vrlo lepo izgledaju na tanjiru - pravi prolećni slatkiš!:). Mogu se kombinovati sa raznim sezonskim voćem, a koliko sam videla, kalupići će moći da se nabave u Lidlovim prodavnicama od ponedeljka.:)

Prolećne korpice sa voćem

Za korpice su nam potrebni sledeći sastojci: 

2 veća jajeta, 150 g šećera, 170 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 60 ml ulja (1 mala kafena šoljica), 60 ml mleka, malo naribane limunove korice

Fil: 200 ml slatke pavlake, sezonsko voće ili voće iz kompota po izboru1 kesica prozirnog preliva za torte (DrOetker)

Priprema:

U dublju posudu staviti cela jaja i mutiti ih sa zajedno šećerom dok ne postanu penasta i bele boje. dodati zatim tečne sastojke (ulje i mleko), a na kraju umešati brašno koje je prethodno pomešano sa praškom za pecivo. Sve lagano izmešati i dodati malo naribane korice neprskanog limuna ili par kapi arome limuna.


Kalupiće za korpice premazati sa malo rastopljenog putera i posuti brašnom. Poređati ih na pleh radi lakšeg prenošenja. Korpice napuniti pripremljenom smesom (dovoljna je za 6 korpica) i staviti ih u prethodno zagrejanu rernu da se peku. Peći ih na 180 C oko 20-25 minuta.

Pečene korpice je vrlo lako izvaditi iz kalupića, preokrenuti ih i ostaviti da se potpuno ohlade.
Možete ih napuniti vanil kremom ili umućenom slatkom pavlakom u koju ste dodali malo naribane korice limuna zbog lepše arome.:)

Preko fila rasporediti seckano sezonsko voće ili iz kompota, pa ga lagano premazati prozirnim prelivom za torte (napravljenim prema uputstvu sa kesice). Korpice su najlepše ako ih odmah poslužite - bon appetit!:))


2 коментара:

  1. Imam veliki pleh za krostatu, ali sam bila presrećna kada sa pronašla i ove male. Jednom sam u njima pravila testo sa kakaom, ali mi se nije svidelo. Ovo moram probati. Sve vaše je precizno napisano i objašnjeno, a završni izgled fantastičan.

    ОдговориИзбриши