уторак, 8. април 2014.

Omiljena peciva - blogerska igrica


Još jedna lepa blogerska igrica za koju me je nominovala naša draga Jafi sa bloga Kuhinjske čarolije. Možda se sećate da smo prošlog puta  birali omiljene poslastice, a ovog puta je trebalo izabrati TOP pet omiljenih peciva i zato najbolje odmah da krenemo redom, sve recepte možete pogledati ako kliknete na link u naslovu iznad svake slike.:)

Punjeni spljeskani pužići


Recept sam pronašla na Jeleninom blogu  Food for thouhgt a kao inspiracija poslužio je Minjin recept. Možete pogledati kako su ga one pripremile, a ovde samo sličice pripreme da vas zainteresuju i inspirišu.:)


U originalnoj varijanti pužići su punjeni sa sirom i špekom, Jelena ih je filovala šunkicom i kačkavaljem, a kod mene su premazani sirom i mileramom. Za koju god kombinaciju da se odlučite nećete pogrešiti jer je testo zaista vrlo ukusno.


Meni su čak ispali malo buckasti, mislim da sam trebala još da ih malo pritisnem odgore, ali čini mi se da degustatorima to nije uopšte smetalo jer su svi nestali u trenu... tople preporuke.:)



Susam pogača


Mogu slobodno reći da je ovo omiljena pogača u našoj kući. Probala sam i druge pogače i svaka od njih je ukusna i posebna na svoj način, ali eto nekako najradije pripremao baš Susam pogaču kada je neki praznik, posebna proslava ili svečani ručak.:)

Zaista je izdašna i vrlo velika, tako da je slobodno možete napraviti od pola mere (500 g brašna) ili čak 3/4 (750 g brašna) ako pripremate samo za ukućane, naravno u tom slučaju treba proporcionalno smanjiti sve sastojke.


Pekarske kifle


Kad su kiflice na redu, malo sam se dvoumila koje odabrati, možda lisnate kroasane, punjene sirom i šunkicom ili nekim finim domaćim pekmezom. Međutim, prazne pekarske kiflice su definitivno moj izbor i omiljene kod svih ukućana.:)


Možete ih naravno i filovati, ali meni su upravo nekako ovakve najlepše - testo je blago slatkasto i idealna podloga za malo maslaca i pekmeza odgore. Ukusne su i kad se ohlade, pa čak i sutradan kada od njih napravite tost.:)



Ružice


Jedan slatki recept, možda pomalo zaboravljen, objavljen pre skoro četiri godine na blogu. Najtoplije vam preporučujem ove mekane ružice od kojih cela kuća predivno miriše na maslac dok se peku. Napravite ih samo jednom i zavolećete ih zauvek - nemojte mi verovati na reč, isprobajte ih prvom prilikom!:)


Pogačice sa kajmakom


Jedan fini receptić objavljen davno na Coolinarici za ukusne pogačice sa kajmakom. Nekako me uvek podsete na putovanje jer ih je mama pravila kad god smo nekuda putovali. Tako su ove pogačice putovale sa nama u Mađarsku, Grčku,  Bugarsku, nosili smo ih na izlete i grickali u autobusu sve do Novog Sada... sve preporuke.:))

Ako vam se sviđa ova igrica i voleli biste da učestvujete, slobodno preuzmite sličicu ovog simpatičnog kuvara i linkujte pet omiljenih receptića za fina peciva, to mogu biti sa vašeg ili sa drugog bloga.:)


Za novi krug nominujem sledeće blogove ali svi ste dobrodošli da se uključite ako ste raspoloženi za igranje:

1. Nešto kipi, ništa strašno
2. Iz Vanjine kuhinje
3. Vrtaljica
4. U džaku brašna
5. Margie‘ corner

26 коментара:

  1. Draga Lana, meni je tvoj blog inspiracija kada su peciva u pitanju, verujem da nije bilo lako odabrati najbolje, jer sva tvoja peciva deluju savrseno :)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti na pozivu! Kod mene ti je muka velika, izbegavam da pravim slatkiše i peciva :-( Kad vidim tvoje recepte obeznanim se ali pošto smo svi neumereni do zla booga sve to izbegavam. Naći će se neki recptići valjda :-)

    ОдговориИзбриши
  3. Koji god, ali zaista koji god recept da čovek izabere sa tvog bloga ne može da pogreši a naročito po pitanju poslastica i peciva. Ti mi dođeš kao enciklopedija, uvek si tu da prelistam kad god šta treba.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno tebi na svim divnim receptima, eto recimo ovi puzici bi mi promakli da ih nisam videla kod tebe, od sada cemo ih cesto praviti... saljem ti veliki poljubac!:))

      Избриши
  4. Joj, kako divno sve izgleda! Onako pomalo rumeno, pa izdignuto. Divni su.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da svi volimo fina peciva, meni je jako tesko da im odolim.... hvala draga.:))

      Избриши
  5. TOP 1 omiljenih blogova..... na ovom tvom blogu mi je SVE omiljeno.sve dovedeš do savršenstva ! ljubaccc i zagrljaj lete za tebe !

    ОдговориИзбриши
  6. Sva ova peciva i pogača su prekrasni, kako se odlučiti samo za jedno, od pužića, divne pogače pa do ružica, sve je super !!

    ОдговориИзбриши
  7. Lana,zahvaljujem na pozivu. Ti si majstor za peciva...bice tesko izabrati nesto da bude slicno tvome... Obozavam tvoja peciva i tvoj blog. Pozdrav od nas...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jedva cekam da vidim sta ces nam fino odabrati... veliki pozdrav celoj ekipi!:)))

      Избриши
  8. Ne znam u šta bih prije pogledala, a da se sve ovo nađe ispred mene, ne znam što bih prvo probala. Sve izgleda prekrasno!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da bismo se lako dogovorile od cega prvo da krenemo... hvala Tamara.:))

      Избриши
  9. Sva su peciva vrhunska :) Hvala na odzivu u igri :)

    ОдговориИзбриши
  10. Ne zna se sta je lepse, prava si majstorica :)
    Ovi "spljeskani puzici" su mi novina, a tvoju susam pogacu i pekarske kifle sam pravila ohohooo puta, nema im premca :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ljiljo, isprobaj ih svakako, samo testo je vrlo ukusno i mozes filovati po zelji, a hvala ti puno i na svim isprobanim recepticima, bas volim sto su se tako fino odomacili kod vas.:)))

      Избриши
  11. Bacamo se na nagradnu igru ovih dana, hvala za inspiraciju i poverenje :)

    ОдговориИзбриши