Posle svih kolačića, evo i nekoliko predloga za slano posluženje u novogodišnjoj noći (svi linkovi ka receptima, osim jednog, nalaze se u naslovima iznad slike:).
Princes rolat
(po receptu Torteline)
Od istih sastojka možete napraviti i vrlo ukusne slani minjone, lepo ih servirajte na tanjiru pored rolatića i poslužite kao zanimljivo hladno predjelo u novogodišnjoj noći.:)
Pečeni rolat sa šunkom
(varijacija omiljenog recepta)
Sastojci: 3 jaja, 60 g maslaca, 60 g brašna, 350 ml mleka, malo soli
Fil: 100 g šunke, 100 g šampinjona, 100 g kačkavalja + kisela pavlake za premazivanje
Priprema:
Rastopiti maslac na laganoj temperaturi. Dodati brašno i kratko propržiti. Posoliti i sipati hladno mleko uz neprestano mešanje. Kuvati par minuta da se krema zgusne. Ostaviti na stranu da se ohladi, a nakon toga umešati žumanca i posebno umućen šam od belanaca. Sipati u manji pleh (23x33 cm) i peći 15-20 minuta na 200 C.
Izvaditi koru i posuti sitno seckanom šunkom i šampinjonima, a preko svega narendati kačkavalj. Vratiti u rernu da se peče još 5-6 minuta zajedno sa nadevom. Zatim izvaditi iz rerne i sve odmah čvrsto uviti u rolat. Premazati sa par kašika kisele pavlake i posuti rendanim sirom, po želji vratiti u rernu još par minuta da se sir otopi.
Napomena: na isti način možete napraviti i rolat od kuvanog pilećeg mesa, samo ga fino usitnite u blenderu zajedno sa lukom sa kojim se kuvalo. Dodajte jedno sveže jaje, seckani peršun, so i biber po ukusu. Fil premažite preko polupečene kore, zamotajte u rolat i vratite u rernu da se još malo peče.:)
Lisnati korneti sa celerom
Za kornetiće potrebno vam je pakovanje kupovnog ili domaćeg lisnatog testa, nekoliko modlica od višestruko savijene alu folije i salata po želji (sa celerom, sa tunjevinom, ruska itd.). Kornetiće možete napraviti ranije i čuvati u zatvorenoj kutiji u zamrzivaču, pa ih samo izvaditi po potrebi i napuniti salatom pre služenja.:)
Piknik sendviči na štapićima
Jedna lepa ideja sa Pinteresta, sendviči posluženi na ovaj način će svakako biti zanimljivi svim gostima. Sve potrebne sastojke jednostavno pripremite unapred i iseckajte, a zatim samo nanižite na dugačke drvene štapiće, do služenja ih čuvajte na hladnom i pokrijte streč folijom.:)
(recept na portalu Pošalji recept)
Ukusne lisnate korpice punjene slanim filom su uvek dekorativno predjelo i lepo posluženje na švedskom stolu. Detaljan recept (sa fotkama pripreme) koji sam radila za prvo izdanje Mice kuvarice, možete pogledati i na portalu Pošalji recept.:)
(po receptu MiraLi)
Ovu finu salatu sam pravila već nekoliko puta po Mirinom receptu i zaista uvek uspe. Izgledom i ukusom veoma podseća na omiljenu Mimoza salatu, tako da se slobodno odlučite za recept po želji. Najlepše prija prvog januara poslužena kao kasni doručak uz prepečene hlepčiće i krastavčiće iz turšije.... bon appétit!:)
P.S. čitamo se još do nove godine...:)))
Baš su dobri ovi slani rweceptići!Meni su najlepši korneti sa celerom!:)
ОдговориИзбришиNadam se da ce fino posluziti za praznike, a kornetici se mogu puniti filom po zelji.:)) Sve najlepse u Novoj i sretni praznici!:)))
ИзбришиKod tebe mi uvek i trenutno poraste interesovanje za kuvanjem, i skoči apetit :)) Kako ti to skockaš, složiš, aranžiraš, prosto je nemoguće ostati nezainteresovan čitalac :))
ОдговориИзбриши:))) Samo nam fali sunca za fotkanje, pa dobro dodju i receptici iz arhive.:)) Hvalaaa i poljupciiii...:)***
ИзбришиOtkrih slucajno ovaj blog, pa ovo je sve plepo!!!Hvala za tako divne ideje za novogodisnju noc!!!
ОдговориИзбришиDraga Jelena, nadam se da cete pronaci nesto interesantno za novogodisnju noc... sve najlepse u Novoj i srecni praznici!:))
Избриши