недеља, 6. мај 2012.

Isprobani recepti i Mezze 2.




Dragi moji, ako volite da ujutru uz kaficu prelistate omiljene novine ili mozda procitate novosti iz virtulenog sveta, onda svakako odvojite par trenutaka da zavirite u novi broj online gastro magazina Mezze i mozda dobijete ideju kada sledeci put budete pravili rostilj ili se zapitali sta da napravite za  rucak. Nadam se da ce Vam se dopasti i setnja Lisabonom kao i predlozi za poslastice sa jagodama, uzivajte!:))


A zelela bih da Vam sada preporucim neke lepe isprobane recepte sa drugih blogova, dok cete nove recepte iz ovog broja magazina moci da procitate u nekom od narednih postova.:)

Stasini sendvici


Stasine sendvice sam prvi put probala na jednom cool okupljanju na Adi, bilo je to pre par godina.:) Clanice Coolinarike su se dogovorile da se organizuje jedno lepo druzenje pa je tako kao mesto susreta izabrana Ada Ciganlija, zelena oaza na obali Save u Beogradu. Bilo je to prelepo druzenje, svako je nesto napravio kod kuce i doneo na okupljanje, pa je tih par sati proletelo u trenu, uz puno price, smeha, razmene recepta i fotkanja, bilo nam je stvarno zao kada je doslo vreme da se rastanemo i da se svako vrati svojoj kuci, neki i autobusom.:)

Ovi sendvici su se svima jako dopali, dosli su nam cak iz Novog Sada a napravila ih je nasa coolinarika Mina (Pingo) i svaki lepo upakovala u foliju. Sendvici se vrlo lako prave i vrlo su zgodni da ih ponesete kada krenete negde na izlet.


Detaljan recept mozete procitati ovde, a postavila sam samo par slicica da Vam malo zagolicaju mastu pa da pozelite da ih sto pre isprobate.:) Od jedne veknice hleba mozete napraviti 15-16 finih sendvica... prijatno grickanje!:))



Ovo je jedna fina, lagana krem corbica koja mozda vise ide za neko hladnije vreme, ali svakako ce prijati ako je napravite i sada. Recept je objavila Maja koja pise odlican blog Majina kuhinja, a tu cete ponaci jos pregrst lepih recepata za ukusna jela i fine tortice. Mojim ukucanima se corbica veoma svidela i mislim da ce ubuduce postati stalni deo naseg menija. Sve preporuke za ovaj fini recept... bon appetit!:)



Ako  volite da vreme provodite negde u prirodi i na svezem vazduhu, ili jednostavno rostiljate u dvoristu ili terasi, onda ce vam svakako trebati recept za ove domace lepinjice. Recept sam pronasla, zabelezila i isprobala sa Natasinog bloga Shacky kitchen i mogu vam reci da odlicno idu uz neki mirisan "prilog" sa rostilja, mada su toliko ukusne da ih mozete i same grickati.:))

Sam-rolne


Recept za najfinije i prhke sam-rolne dolazi nam iz Kuhinje zaposlene zene i ovom prilikom se najlepse zahvaljujem Tanji na strpljenju i trudu da mi sve detaljno objasni. Prvi put sam ih napravila pre nekih mesec dana (ne znam zasto nisam ranije;), da bih malo vezbala pre nego sto ih budem pravila za Uskrs kao sto sam planirala. Ta prva tura je nestala isto popodne, a isto tako i repriza koja je usledila par dana kasnije.:)

 Isprobala sam fil sa samom od belenaca, par rolnica je bilo sa moussom od jagoda, ali su nam nekako najvise prijali oni punjeni sa umucenim slagom i zamirisanim naribanom koricom limuna. Ovo je recept koji cu sigurno praviti jos puno, punoo puta! Nadam se da cete medju ovim predlozima i Vi pronaci nesto po svom ukusu i inspiraciju za kuvanje... zelim Vam svima prijatan vikend!:))

23 коментара:

  1. Predivno :) Šaum role - obožavam :)

    ОдговориИзбриши
  2. Svaka ti čast na odabiru recepata, ima ovde od svega, celokupan meni. Sve je tako dobro da ništa ne bih preskočila...

    ОдговориИзбриши
  3. jako lijep izbor, super su mi ove kobase sfrkane, ne znam kako se toga nismo sjetili, često roštiljamo :) I ovi sendviči mi se posebno dopadaju! A mezze sam prelistala i oduševljena sam!

    ОдговориИзбриши
  4. A joj! Baš si bila vrijedna i sve je tako dobro ispalo!
    Ne znam šta mi je zanimljivije! Övi sendviči su stvarno fantastična ideja a i čorbica s dodatkom jogurta - zanimljivo!

    ОдговориИзбриши
  5. Koja lijepa kolekcija. Da je sve zajedno na stolu, ne znam za čime bih prije posegnula, da li bih prije uzela sendvič ili lepinjicu s kobasicom.

    ОдговориИзбриши
  6. Mezze sam isčitala i mnogo mi se dopada. A što se tiče isprobanih recepata baš si nam lep odabir napravila i prelepo prezentovala. Veliko bravo!
    Ja imam pitanjca u vezi tvog članka u Mezetluku
    ali ću da sačekam tvoj post. :)

    ОдговориИзбриши
  7. :)) Hvala, drugari... nadam se da ce vam se svideti, bas kao sto su i nama, ako budete resili da nesto isprobate.:))

    @ Zoko, mozes slobodno ubaciti pitanjca u inbox: mignonne-le@hotmail.com.:)) p.s. jesi li uspela da nabavis one korpice, javi mi gde mogu da ih posaljem ako nisi.:)) pozzz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Korpice sam baš mislim juče gledala i lajkovala na pinterest-u. Nisam ih komentarisala. Nekako ne znam na kom bi jeziku komentarisala slike drugara blogera. Skroz mi je glupo da počnem da vam pišem na engleskom a isto tako zbog ostale deca sa engleskog govornog područja mi je bez veze da pišem na srpskom. Zato ispod slika ostavljam diplomatske komentare tipa "mmmmmmm" :)
      Molim da se moj deo korpica izdoji, zapakuje i sačuva za mene. Ja ih sada ne mogu jesti , pošto mi je letnja garederoba uzana. :( Od sada se hranim ko ptičica vrapčić a ne ptica ćurka. :)))
      Odoh pišem pitanjca :)

      Избриши
  8. Анониман6. мај 2012. 14:04

    Awesome i love all of them

    ОдговориИзбриши
  9. Zaista si sve tako divno prezentirala, da ni sama ne mogu da se odlucim koji recept mi je lepsi. Ali posto ovde jos uvek traju kišni dani, mozda bi mi ova pileca krem corbica najvise odgovarala :) Mezze sam takodje prelistala i odlican je. Sadrzi puno zanimljivih ideja i finih recepta! Topli pozdrav:)

    ОдговориИзбриши
  10. Kakva cast:))Hvala ti na isprobavanju draga Lana!!Drago mi je da vam se dopala corbica.I ja vrlo cesto pravim saum rolne od kada sam kupila lakupe,ali nikad da postavim na blog.A sta reci za Mezze,PRELEPO!!Probala sam salatu sa rotkvicama i svi su se odusevili.Ovaj tek prelistavam:)))Pozz

    ОдговориИзбриши
  11. Predivan broj, mnogo mi se dopada tvoj tutorijal za ukrašavanje.
    Vrlo lep izbor recepata, realizaciju ne vredi više ni da komentarišem - savršeno, kao i obično. Hvala na poverenju, tu sam za sva pitanja - rolnice su ti savršene. Mogu da budu i slane: smućkaš neki krem sir, kajmak, šunkicu i eto party posluženja.

    ОдговориИзбриши
  12. Uh, sve izgleda odlično.. Mislim da bi Mezze moglo postati moje omiljeno štivo :)

    ОдговориИзбриши
  13. Predivan izbor, ne bih se mogla odluciti sta izdvojiti, casopsis je super i ovaj put. Predivno

    ОдговориИзбриши
  14. O Lanice kao i uvek odličan izbor! Ovi sendviči su po meni najbolja ideja kad se zaputimo negde!

    ОдговориИзбриши
  15. Lanice uvijek sam oduševljena tvojim izborom jela,i prezentacijom zaista vrhunski,Mezze je predivan,fascinirana sam njime :)

    ОдговориИзбриши
  16. Kako sve divno izgleda...
    Sendviči su tako dekorativni, a sigurna sam i ukusni. Jako dobra ideja! pripremam bratu žurku krajem maja, ovo bi baš bilo idealno da se nađe na stolu...
    Kakav hleb je najbolje koristiti?

    ОдговориИзбриши
  17. Sve je jako lepo, kao i uvek... A Mezze je fanastičan, kakva profesionalnost, kakav izbor tema, bravo devojke! Lana, posebno veliki pozdrav za tebe draga, mnogo si me obradovala! :)

    ОдговориИзбриши
  18. Dragi moji, mozete slobodno listati "mezzimce" uz kaficu, a rado bismo culi i Vase predloge, ideje, recimo sta biste voleli da citate u novom broju?:))

    @ Natasa, hvala ti, corbicu najtoplije preporucujem, a saljem vam i malo sunca sa juga!:)
    @ Majo, supica nam je bas fino prijala, a jedva cekam tvoje sam-rolnice.:))
    @ Tanja, sad kad sam se malo ispraksirala (posle 2 ture:), isprobacu jednom i u slanoj varijanti, hvala puno na lepoj ideji.:))
    @ Marina, nadam se da cemo vam jos duuugo drzati paznju i biti zanimljivi za citanje.:))
    @ Gordana, hvala puno!:))
    @ Vesna, taman ce dobrodoci za put.:))
    @ Nely, hvala ti puno!:)))
    @ Nevena, koristila sam obican beli hleb, ali mislim da mozes i neki integralni, samo da moze fino da se odmota korica, ona ce i posle kad se zasece donja strana, ostati malo uvijena ali se moze fino namazati i staviti fil.:))
    @ Aliki, hvala ti puno na svemu, veliki pozdrav leti do tebe!:))

    ОдговориИзбриши
  19. Sve si predivno napravila, ali saumrolne su mi se posebno dopale... Bas mame! :)

    ОдговориИзбриши
  20. Sve izgleda savršeno. Nove Mezze su prekrasne, ima super recepata.

    ОдговориИзбриши
  21. baš si vrijedna, divim ti se!! i sve ti uvijek tako divno uspije!

    ОдговориИзбриши