уторак, 11. октобар 2022.

Kaponata sa kobasicama

 


Verujem da će vam se ovo jelo od povrća posebno dopasti, brzo se i jednostavno priprema, može se poslužiti samostalno ili kao ukusan prilog uz mesni obrok (ovog puta izbor je pao na kobasice:).


Sastojci:  500 g domaćih svežih kobasica, 1 veći patlidžan, 1 crni luk, 4-5 paradajza, 2 čena belog luka, 100 g crnih maslina, so, biber, peršunov list, ½ kašičice ljute mlevene paprike (po želji),

 Priprema:

Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk. Dodati beli luk i patlidžan iseckan na kockice, pa kratko propržiti zajedno sa lukom.

Paradajz spustiti u vrelu vodu, oljuštiti i iseći na kockice, pa sjediniti sa ostalim povrćem. Sve dinstati 15 minuta da povrće fino omekša, a zatim dodati masline i kuvati još par minuta. Začiniti po ukusu i posuti sitno seckanim peršunom. 

Kobasice zamotati u oblik puža i pričvrstiti na drvene štapiće. Poređati ih na pleh, preliti sa malo ulja i peći u rerni ili u tiganju oko 20 minuta. Poslužiti uz pripremljeno povrće.  

Prijatan ručak!:)))

  
                                                        (recept je objavljen u časopisu Hrono kuhinja)

Нема коментара:

Постави коментар