уторак, 2. фебруар 2016.

Tart sa slaninom i lukom


Ideja za večeru na brzaka, toplo predjelo ili ukusno posluženje kada nam se iznenada najave gosti. Nadev možete menjati po želji, a kao podloga će odlično poslužiti i lisnato ili pizza testo.:)

Bon appétit!:)


Sastojci (za testo): 150 g brašna, 75 g maslaca, 1 jaje, pola kašičice soli, par kašika hladne vode

Nadev: 300 g crnog luka, 1 ljubičasti luk, 100 g mesnate slanine, crne masline, so, biber, začinsko bilje po želji

Priprema:

U dubljoj činiji pomešajte brašno i so, dodajte maslac iseckan na kockice. Sve izmrvite prstima da se naprave grudvice. Dodajte jedno jaje da poveže smesu i par kašika hladne vode ako je potrebno. Testo zamotajte u foliju i ostavite 15-20 minuta u frižideru.


Pripremite nadev: crni luk isecite na rebarca i propržite na nalo ulja da postane stklast. Posolite i pobiberite po ukusu. Slaninu isecite na tanke šnitice, a ljubičasti luk na kolutiće.

Rastanjite prhko testo i obložite kalup (stavite prethodno papir za pečenje). Preko testa ravnomerno rasporedite dinstani luk, zatim poređajte šnitice slanine, ljubičasti luk i masline. Pospite seckanim peršunom ili drugim začinskim biljem po želji. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta. Poslužite toplo.:)


Predlog: umesto prhkog testa, kao podlogu možete koristiti i lisnato testo, testo za pizzu itd. a nadev možete menjati po želji (pečurke, sir, paprike, piletina, šunka, povrće itd.)


12 коментара:

  1. Divan tart! Taman sam htela da te pitam kako ga izvadiš u jednom komadu a onda videh papir :-) Gledam na TVu naprave tart peku bez papira i nikad ne snime kako ga vade a testo prhko :-) Mislim da je to nemoguće bez papira :-)

    Pre neki dan sam po ko zna koji put gledala film a muzika me uvek razneži kao i priča :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veki, kod ovog kalupica se vadi dno, pa je zgodno kad ga treba prebaciti na tanjir, a moze se sve zajedno i sa papirom preneti... ili sacekati da se potpuno ohladi, pa samo pazljivo preokrenuti.:) p.s. film je divaaan i zaista je uzivanje gledati ga ponovo.:))

      Избриши
  2. Bas fina ideja! Ja pravim nesto slicno sa susenim paradajzom i pecurkama, bas bih mogla da probam i ovu varijatu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svidja mi se tvoja kombinacija, mogucnosti su neiscrpne i sigurno bi se naslo po nesto fino za svakoga.:))

      Избриши
  3. Volim tart.Pravim s akaramelizovanim lukom.Nisam se do sad setila d astavim slaninicu.Baš dobro paše.Hvala za ideju ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Luk i slaninica vrlo lepo idu zajedno, zapravo sta god dodali necemo "pokvariti" ukus.:))

      Избриши
  4. Ovo ne može biti loše sa ovakvom kombinacijom sastojaka!

    ОдговориИзбриши