субота, 27. април 2013.

Uskršnja jaja - origami cvetići

 
Možda će vam se dopasti ova ideja za ukrašavanje uskršnjih jaja. Od papira u boji mogu se lako napraviti lepi cvetići, ptičice i leptirići koji će oživeti vašu korpicu sa uskršnjim jajima i doprineti pravoj prolećnoj i razigranoj atmosferi u svakom domu. 
 
Potrebno vam je nekoliko papira u boji, najbolje A4 formata, možete ih kupiti pojedinačno u knjižari ili zamoliti u copy centru da vam ustupe par komada, a fino će poslužiti i mali blokovi sa listovima u boji za ostavljanje kratkih poruka... trebaće vam još makazice i nešto lepka.:)
 
 
Leptiriće jednostavno nacrtajte na papiru u boji, možete ga prethodno presaviti na pola i crtati samo na jednoj polovini papira. Posle samo isecite po linijama i zalepite leptiriće na ofarbana jaja uz par tačkica lepka. Ako koristite papir sa nekim dezenom, recimo na tufnice, i vaši leptirići će postati divno tufnasti, cvetni, prugasti i sl.... zar nisu slatki?:))
 
 
A ovde možete pogledati kako se prave origami cvetići i ptičice, trebaće vam puuuno malih kockica papira u boji... igrajte se i uživajte!:))
 
 
Kad napravite sve cvetiće, možda ćete poželeti da od njih skockate malu puzavicu.:) Tanji karton presavijte na pola i na prednjoj strani nacrtajte i potom izrežite prozorčić uz pomoć skalpela. Na unutrašnjoj strani papira možete čak zalepiti providnu foliju da imitira "okno".
 
Zatim, nacrtajte puzavicu flomasterom svuda oko prozora i zalepite papirnate cvetiće. Još par listića flomasterom tu i tamo i vaša puzavica će se potpuno razbokoriti. Sada još preostaje da napišite neki tekst ispod prozora i pošaljete čestitku uz najlepše želje!:)
 

Нема коментара:

Постави коментар