
Dragi moji, danas imam posebnog gosta na blogu koji ce kuhati za vas, pa ovom prilikom pozdravljam i predajem sve lonce i poklopce mom gostu-kuharu nennoA. Vec ste imali prilike da pogledate njegovu galeriju slika na blogu My photos gde pazljivo stvara svoj virtuelni cvetnu kutak.:)
Iako najradije provodi vreme negde u prirodi, trudeci da se da objektivom kamere "uhvati" neki lep detalj, zanimljivi cvetic ili list, ovog puta se prihvatio kuhace i za svoju porodicu i sve posetioce bloga napravio nesto fino i ukusno... s obzirom da je ovo njegov recept prvenac, cini mi se da se odlicno snasao sa foticem u jednoj i kuhacom u drugoj ruci, pa se nadam da ce nam jos neki put doci u goste.;)) Puno pozdrava za celu ekipu u BL, a kakav je bio rucak javljamo cim isprobamo!;)))
Potrebni sastojci:
- 500 g pilecih prsa
- 150 g rize
- 150 g graska
- 100 g parmezana ili ribanca
- Glavica crvenog luka
- Jedna mrkva
- Pileca kocka za supu
- So
- Biber
- Ulje
- 500 g pilecih prsa
- 150 g rize
- 150 g graska
- 100 g parmezana ili ribanca
- Glavica crvenog luka
- Jedna mrkva
- Pileca kocka za supu
- So
- Biber
- Ulje
Priprema:
U posudu od 1 l skuhamo temeljac od kocke za supu. U vecoj tavi na ulju preprzimo isjeckan luk i mrkvu. Kada luk i mrkva omeksaju dodajemo rizu pa sve zajedno preprzimo jos dva -tri minuta. Poslije toga u rizu ulijevamo temeljac i odmah zatim dodajemo grasak, posolimo i pobiberimo. Smjesu kuhamo oko 20 min.


Bon appetit!;))
E, pa, nennoA, čestitamo na receptu (odličnom receptu!) prvencu i da ih bude još mnogo! :)
ОдговориИзбришиDivno zvuči recept, zaista :)
Draga Tina, nadam se da ce nam nas kuhar gostovati ovde jos koji put, a ko zna mozda nas samo jednom iznenadi i sa novim blogom sa svojim receptima!;)))
ОдговориИзбришиOdličan recept ! Hvela nennoA-u i hvala tebi što si ga ugostila da pripremi ovo dobro jelo . Super, sviđa mi se i sigurna sam da ste uživali u ovom okusu !
ОдговориИзбришиSlično pilavu, ali mi se više dopada. Ovaj parmezan je odličan dodatak. Ja bih možda sipala i malo belog vina. Gosta kuvara čekamo i još neki put u kuhinjici Mignone
ОдговориИзбришиVolim ovakve kombinacije gdje se sve zajedno izmiješa i još k tome zapeče, baš po mom guštu.
ОдговориИзбришиOprosti za ježiće, ali jednostavno pogreškom sam kivo kliknula na nedovršeni post iz drafta i bilo je gotovo, ova čudesa sve pamte...Nisam znala kako opozvati informaciju i eto na popisu je ostalo zabilježeno nešto čega nema. Ali doći će i ježići na red ;)
Super je puno boja, puno vitamina a bez parmezana nemoze...
ОдговориИзбришиVerujem da je ovo bio rucak za desetku! Pozdrav tebi i tvom gostu :)))
ОдговориИзбришиPrvo da se zahvalim svima vama na lijepim komentarima, na podrsci koju mi pruzate ...znate nije lako uci meni amateru u svijet profesionalaca ;))...hvala mignonne na ukazanom povjerenju , ustupljenom prostoru u svojem carstvu
ОдговориИзбриши:)))
ОдговориИзбриши