недеља, 6. јун 2010.

Štanglice sa malinama



Sastojci za biskvit: 5 jaja, 8 kašika šećera, 150 g brašna, 1 kesica praška za pecivo, 3 dl mleka

Fil: 500 g malina (ili nekog drugog sezonskog voća), 16 kašika šećera, 2 dl vode, 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake (ili vanile), 2 kesice šlag pene

Priprema:

Umutiti čvrstu penu od belanaca, dodati šećer, jedno po jedno žumance i na kraju pažljivo umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipati u podmazan i brašom posut pleh (38x20 cm) i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 20-tak minuta. Gotovu koru preliti ohladjenim mlekom.

Rastopiti 16 kasika šećera u 1 dl vode, dodati voće i kratko prokuvati. Dodati zatim puding razmućen u 1 dl hladne vode i sve kuvati na tihoj vatri dok se krema ne zgusne. Ohlađenu kremu preliti preko kore i premazati umućenim slagom. Kad se kolač potpuno ohladi, iseći na štanglice ili kocke i posluziti. Bon appetit!:)


Recept za stampu

13 коментара:

  1. Un dessert favoloso WOW!!!!!Un bacione!!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Uuuu..predobre, i čini se baš osvježavajuće!

    ОдговориИзбриши
  3. Imam sličan recept i često pravim ovakve kolače,ali kad sam videla tvoje sličice oduševila sam se! Doduše kao i uvek !Izgledaju prosto ,fantastično!

    ОдговориИзбриши
  4. Joj tako volim vocne kolace,a moji bas nisu zainteresovani,bolje za mene zbog moje kilaze,ali vjeruj mi malo duze sam bila ovdje i tuzno posmatrala ,...tako je lijep !!!!:)

    ОдговориИзбриши
  5. ovo izgleda divno i ukusno! hvala na receptu :))

    ОдговориИзбриши
  6. Thanks, ladies...;)) ovaj recept je zgodan jer se moze praviti cele letnje sezone, a bice isto fin i sa visnjama ili mesanim vocem.;)) Draga Mirjana, slobodno napravi makar od pola mere, samo za tebe...a veruj mi da ce ti se i ostali ukucani ubzo pridruziti kad vide ovaj slatkis na stolu.;)))

    ОдговориИзбриши
  7. Joj, ovo mi je dobrodoslo u ove tropske dane! Svidja mi se, mnooogooo!

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман25. јун 2011. 17:42

    Ovo izgleda preprivlačno, a maline kupljene, hm... (FF)

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман26. јун 2011. 10:52

    Nesamo da je krasan recept nego i pjesma za dušu. Sve je super sve je za pet, foodfan

    ОдговориИзбриши
  10. Vruc fil preliti preko biskvita. Znam iz iskustva.

    ОдговориИзбриши
  11. Odlican savet, bice isprobano!:) Hvala puno na javljanju!:))

    ОдговориИзбриши