понедељак, 28. јун 2010.

FBI rukavice - u gostima kod Pippi


Ovog meseca sam bila na jednom vrlo prijatnom i slatkom zadatku, naime istrazivali smo blog Pippi u kuhinji u okviru nase blogerske igrice FBI rukavice koju imamo svakog meseca, a koju je pokrenula Maja sa bloga Cooks and Bakes .

Ono sto vam prvo privuce pogled kad provirite na blog nase drage Zelje je jedna vesela i razigrana pocetna stranica koja vam odmah izmami osmeh na lice, pa vam bude sve nekako milo i simpaticno da citate dalje receptice... naravno, uvek moram prvo da krenem od slatkisa, pa sam tako i ovog puta izdvojila nekoliko recepata za probu... i svi su nam bili odlicni, najtoplije ih preporucujem.;)))


Kolac sa makom i cokoladnom glazurom - veoma ukusan i mekan kolac, koji vam nece oduzeti puno vremena za pripremu, moze se premazati nekim finim pekmezom pre stavljanja cokoladne glazure a pravila sam ga u okruglom kalupu i posle sekla na snite, kao torticu.. bas nam se svideo.;)))


Slatka griz pita - isto podjednako fina, ne previse slatka, bas kako treba... samo se drzite recepta, nista ne treba ni oduzimati ni dodavati, slatkis za cistu peticu!;)))

Pita sa makom

Pita sa makom - mmmm, ne mogu se oteti utisku da je ovo jedna fina baklava sa makom, mozda bih samo sledeci put stavila nesto manje secera, ali podrazumeva se da baklava i treba da bude slatka... tati se posebno dopala, a i komsiluk je pohvalio da je ukusna i socna.;)))

U planu za isprobavanje su bile i kiflice sa cimetom, ali njih nisam stigla da napravim, tako da ce one ostati za neki naradni put... moramo sad malo odmoriti od slatkisa.;)))

Kod Pippi na blogu sam zapazila i zanimljive recepte za slanise, a neke od njih su vec isprobale i druge food blogerice i podelile utiske sa nama, dopalo mi se sto su recepti precizni i tacno napisani, tako da necete pogresiti za bilo koji da se odlucite.... nasoj dragoj domacici se zahvaljujem na svim lepim receptima koje nam je napisala, i nadam se da ce nas uskoro ponovo obradovati sa necim finim!;)))

9 коментара:

  1. Bas si bila vredna!!! I ja se uvek, pocetkom meseca, odlucim za gomilu recepata a pretezno ni polovinu ne stignem isprobati ;) Sve ti izgleda savrseno, a narocito ova pitica sa makom :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Prelepe slike!!!

    Drago mi je da ti se dopadaju recepti. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Izvrsno si ti to odradila! Slike su očaravajuće!

    ОдговориИзбриши
  4. Zaista je sve izvrsno. Mak obozavam, tako da bih to prvo probala, a onda redom :)

    ОдговориИзбриши
  5. ja bih pocela sa griz pitom jer je manje slatka,a zavrsila sa baklavom od maka ,a joooojjj,prejela sam se gledajuci...uz mak i sir sam odrasla i ovo kao da su slstice iz mog mjesta !!!:))

    ОдговориИзбриши
  6. Mmmmm,kakvi slatkiši,sve izgleda fenomenalno!
    Svaka čast!

    ОдговориИзбриши
  7. Uf koliko divota i delicija kod tebe.
    Draga moja sve izgleda upravo savršeno. :)

    ОдговориИзбриши
  8. odličan izbor recepata koje si super napravila. Slikice su predivne !!

    ОдговориИзбриши