Evo, ponovo sam sa vama posle kraće pauze, možda ste čak i pomislili da sam vas zaboravila.:) Nadam se da ste se odmorili i lepo proveli pravomajske i uskršnje praznike, a ne sumnjam da se i spremalo i nešto fino.Ovo je jedan stari recept sa Coolinarike, ali malkice dorađen i sa novim fotografijama, pa ako vam je ostalo ukršnjih jaja možete ih iskoristiti da napravite ova ukusna gnezda sa spanaćem.
Sastojci: 500 g lisnatog testa, 250 g očišćenog spanaća, 2 kašike brašna, oko 1 dl mleka, 4-5 kuvanih jaja, so, biber, malo muskatnog oraščića, 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Spanać očistiti i kratko blanširati u kipućoj vodi. Zatim ocediti i sitno iseckati. Na malo ulja propržiti 2 kašike brašna, dodati seckani spanać i sipati po malo mleka da se dobije gusta kašica. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati i malo naribanoh muskatnog oraščića.
Lisnato testo podeliti na pola i raszviti u četvrtastu koru debljine 0,5 cm. Preko razvijene kore rasporediti male kupice spanaća, a na svaku staviti po polovinu kuvanog jajeta okrenutog na dole.
Većom okruglom modlom ili čašom izvaditi krugove, napraviti mali zarez na vrhu da bi para mogal da izlazi i premazati umućenim jajetom. Premazati umućenim jajetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 20-tak minuta. Gnezda od spanaća servirati uz kiselo mleko ili pavlaku... prijatno!
Da se malo podsetimo još nekih recepata sa kuvanim jajima objavljenih ranije na blogu i ako je možda ostalo još koje jaje u uskršnjoj korpici, možete isprobati i ove recepte:
2. Salata " Alsacienne"
3. Teleće rolnice sa kuvanij jajima
4. Predjelo sa jogurtom i želatinom
5. Mesna štruca sa kuvanim jajima
Ovo je bas zgodna ideja... Imam jos nekoliko jaja, a imam i lisnato u zamrzivacu, pa mozda i probam danas, sutra...
ОдговориИзбришиTo je zaista jednostavan receptic, drziiim fige!:)))
ИзбришиBaš su zanimljiva!!: )
ОдговориИзбриши:))))
Избришиvrhunski!
ОдговориИзбришиHvalaa!:))
ИзбришиLana,sve izgleda predivno. A sudeći po slikama,sigurno je i ukusno. Nešto će se morati probati. Pozdrav i sve najbolje.Vanja
ОдговориИзбришиEvo kao što vidiš,zbog tebe sam napravila,da uživam i komentarišem...Vanja
ОдговориИзбришиLep pozdrav, draga moja, i da znas da sam se obradovala kad sam videla, hajde navijam da se i ti uskoro otisnes u blogerske vode pa da lepo mogu da citam receptice kod tebe!:)))
ИзбришиJao njih sam isprobala,i stvarno su fantastična i dekorativna i preukusna gnjezdašca:)
ОдговориИзбришиNely, jako se radujem zbog toga, znas da sam potpuno bila zaboravila na ovaj receptic i da ga nisam nedavno pronasla, verovatno bi ostao za sledecu godinu.:))
Избриши