Jedan čokoladni venac sa bananama da malo zasladimo nedeljno popodne. Uživajte u vikendu i lepo odmorite!:))
P.S. ako želite, napišite šta se fino gleda ili čita ovih dana, preporuke za neki dobar film ili knjigu.:)))
Glazura: 100 g čokolade, 3 kašike ulja, seckani lešnici za posipanje
Priprema:
Pomešajte
brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Banane usitnite u blenderu ili ispasirajte viljuškom u fini pire. Dodajte
ulje, slatku pavlaku i blago umućena jaja, pa sve sjedinite sa prethodnom smesom. Na kraju umešajte kakao i veeeliku kašiku nutele.:)
Kalup za venac premažite maslacem i pospite brašnom. Sipajte pripremljenu smesu do 2/3 kalupa.
Pecite na 180 C oko 40 minuta i proverite štapićem da li je sredina pečena. Kad se ivice testa odvoje od kalupa, kuglof je gotov. Sačekajte par minuta da se ohladi u kalupu, pa ga zatim pažljivo preokrenite na tanjir.
Kad se kuglof potpuno ohladi prelijte glazurom od čokolade i pospite seckanim pečenim lešnicima. Za glazuru rastopite čokoladu na tihoj temperaturi sa malo ulja kako bi dobila divan sjaj.:)
Ovo je divota!!! ♥
ОдговориИзбришиHvala Nalence, hoces li da dodjes na parcence ili da saljem brzom postom?:)))
ИзбришиJa bih da svratim, malo da se družimo. ☺ ♥
ИзбришиHvataj prvi autobus i samo javi kad da te cekam!:))) ♥
ИзбришиUvek se odusevim tvojom pedantnoscu i preciznoscu!
ОдговориИзбришиSad sam ponovo na klasicima, ponovo "Rat i mir", ali mogu da ti preporucim 'The Solitude of Prime Numbers', Paola Djrodana. Ne znam kako je prevedena na srpski, verovatno "Samoca primmarnih brojeva".
Mnogo ti je lepo nvo zaglavlje!
Divnoo, nisam citala, hvala puno na lepoj preporuci.:))) p.s. saljem ti cvetic i parcence cokoladnog kolacica.:)))
ИзбришиSreća moja što ti nisam komšinica, gledale bi 'Domovinu', grickale svašta, dogurala bih do stotke :-)
ОдговориИзбришиDraga Veki, bas bih volela da smo blize, a snasle bi se vec i za grickalice, mogle bi biti neke zdrave.:)))
ИзбришиBanane, cokolada, pa jos ukraseno lesnicima.... mmmm ko to moze da odoli? :-)
ОдговориИзбриши:))) Skroz hipnotizirajuce...:P:P:P
ИзбришиLana, pa ovo je fantasticno, kao i uvek :)
ОдговориИзбришиJa sam triler/krimi covek sto se tice knjiga. Ako zanr odgovara, imam poduzi spisak :)
Sto se filmova tice, ne znam da li si gledala film "Indijski zacin na francuski nacin" koji je radjen po istoimenoj knjizi. Divna i topla prica o svima koji vole da se motaju po kuhinji. Helen Mirren je maestralna kao i uvek :)
Moze krimi spisak, samo ti kuckaj... verujem da ima jos knjigoljubaca.:))) A film je fantastican, davno sam gledala ali bih mogla ponovo... hvala ti puno sto si me podsetila.:))
ИзбришиPa za pocetak bilo koja od James Patterson-a, on je jedan mega car. Mada za mene je bio i ostao Sidney Sheldon kao neprikosnoveni otac trilera. Omiljena i neprevazidjena knjiga "Ako docekam sutra" procitana je makar 10 puta :)
ИзбришиOd skoro se moze naci i nastavak "Sutra je novi dan", pisala ga je njegova naslednica Tilly Bagshawe( Tili Bagso ).
Ima ih jos podosta, ali za pocetak Sidni i Paterson. Pozdravi od mene ;)
Divnoo, hvala puno na lepim preporukama!:)))
ИзбришиKrasno izgleda. Ništa se ne gleda ni ne čita stiglo nam je sunce pa upijamo njegove zrake na terasi.
ОдговориИзбришиMoze i to, da malo napunimo baterije posle svih kisnih i tmurnih dana.:))
ИзбришиDivan kolač, vidi se da je sočan i jako, jako fin!
ОдговориИзбришиČitam indijske pisce, a trenutno čekam nove epizode The Americans.
Prilicno je socan, a nije ni previse sladak... taman pase uz neki dobar roman, hvala puno na preporukama!:))
ИзбришиKako je samo primamljiv ovaj tvoj venac! Obožavam kolače sa bananama, pa se i ja pakujem sa Naletom u bus.. :)))
ОдговориИзбришиDivnooo, blago meni... kakvo bi to bilo fantasticno druzenje!:)))
ИзбришиVaši slatkiši su za mene inspiracija.
ОдговориИзбришиA za knjigu preporučujem "Kada si otišao", od Megi O Farel.
Divno, hvala najlepse!:)))
ИзбришиDa li kolac moze da se pece u obicnom kalupu sa odvojivim dnom? Imam 26 cm :) pozdrav! Tamara
ОдговориИзбришиDraga Tamara, slobodno izaberite kalup po zelji, mozete peci I u duguljastom kalupu za hleb ili cak u kalupicima za mafine.:))
Избриши