субота, 8. јануар 2011.

Slane masnice


Par postova ranije, napisala sam da cu Vam otkriti sta se fino pravilo od drugog dela lisnatog testa, jer kao sto znate jedan deo testa je iskorisecen za Vol-au-vent, a evo i nastavka... sigurno svi znate za slatku varijantu Palmiersa , ovo je nesto vrlo slicno tome, lagano za pripremu i zgodno je posluziti ih kad vas iznenade gosti, ali ne mora bas uvek biti za goste, hehe... napravite ih samo za sebe i grickajte dok gledate omiljeni film!;))

Sastojci: 250 g lisnatog testa, 1 jaje, 50 g suvog mesa (pecenica), 50 g kackavalja (ili nekog drugog zutog sira), malo sveze naseckanog persuna, mlevena zacinska paprika

Priprema:

Testo razviti u tanku pravougaonu koru i celu povrsinu premazati umucenim jajetom. Posuti kockicama sitno seckanog suvog mesa, odgore naribati sir, posuti jos mlevenom paprikom i seckanim persunovim liscem ili nekim drugim zacinskim travcicama.

Oba kraja testa preklopiti prema sredini ali tako da ostane malo praznog prostora izmedju njih, pa zatim jednu polovinu testa preklopiti jos preko druge (vidite sliku).

Seci na snitice debljine 1 cm i redjati na pleh preko masnog papira. Pazite da imaju dovoljno razmaka jer ce se masnice prilikom pecenja rasiriti.;)

Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 15-tak minuta. Bacite povremeno pogled u rernu jer masnice vrlo brzo porumene, ali nemojte otvarati za vreme pecenja. Posluzite ih dok su jos tople jer su tada najukusnije za grickanje... prijatno!;)))


18 коментара:

  1. obično su ovakve palmice slatke, ali ovo je super ideja!

    ОдговориИзбриши
  2. Palmiers sam letos jela u Spaniji, ali bih ja radije ovu slanu varijantu.

    ОдговориИзбриши
  3. Bas ti hvala! Super ideja za secenje masnica! Moram to probati.

    ОдговориИзбриши
  4. Ma savršeno..jako volim lisnato, pa još sa ovako finim pikantim nadjevom...fino, volim!

    ОдговориИзбриши
  5. Predivno, predivno. Ovaj receptic ce mi itekako dobro doci.

    ОдговориИзбриши
  6. Predivno draga kao i uvek.

    ОдговориИзбриши
  7. dopadaju mi se sastojci za nadjev, bude isprobano

    ОдговориИзбриши
  8. Pijani saran bi zaista bio moj izbor ali moram priznati da me i ovo mami kao i izmedju ostalog skoro sve sa ovog bloga.3 komada Award za ovaj predivni blog cekaju da se vidite i preuzmu na mom blogu. Izvolite ako zelite:

    http://marimilocakedesign.se/recept/nasi-najbolji-blogovi-i-jedan-award/

    ОдговориИзбриши