Malo drugačiji način pripreme ribe koja je pečena pod pokrivačem od soli.:) Možete koristiti bilo koju vrstu ribe, a isto tako pripremati i piletinu.:)
Riba u soli
Sastojci: 500 g ribe po uzboru (npr. skuša), 1 limun, 2 grančice ruzmarina, 1 kg soli, 1 belance, 75 ml vode
Priprema:
Ribu
operite i očistite, izvadite utrobu, ali nemojte skidati krljušt. Limun isecite
na kolutiće i iskoriste kao nadev, dodajte i grančice ruzmarina. Ribu ne treba
soliti pošto će upiti dovoljno soli tokom pečenja.
Belance
ulupajte u čvrstu penu, dodajte hladnu vodu i sipajte so (ne odjednom celu
količinu, već postepeno). Izmešajte najpre kašikom, a zatim rukama da se sve
fino sjedini.
Izvadite pleh iz rerne i razbijte omot od soli. Pažljivo uklonite i krljušt koja se sasvim lako skida. Ribu isecite na filete i servirajte uz preliv od maslinovog ulja i limuna. Kao prilog možete poslužiti svežu salatu po izboru. Bon appétit!:)
(recept je objavljen u časopisu Hrono kuhinja)
Нема коментара:
Постави коментар