Za slatke trenutke, uz omiljenu šoljicu čaja (kafe) a biće i lepo posluženje kada očekujete drage goste.:))
Sastojci: 400 g brašna, malo soli, ½ kockice svežeg kvasca, 1 vanilin šećer, 100 ml jogurta, 100 ml mleka, komadić putera (20 g)
Fil: 1 kesica instant pudinga od vanile, 300 ml mleka, 60 g putera, 50 g šećera u prahu, ribizle za dekoraciju
Priprema:
Pripremiti
kasac na uobičajeni način i sačekati da se aktivira. Pomešati brašno, šećer i
malo soli, dodati pripremljeni kvasac i sve ostale sastojke, pa zamesiti glatko
testo. Nakon kraćeg odmaranja, testo podeliti na 8 delova i oblikovati
loptice.
Svaku lopticu rastanjiti u krug i preklopiti na pola. Testo prebaciti na pleh za pečenje i ostaviti da još malo odmara dok se rerna zagreje.
Pre pečenja, testo premazati mlakim mlekom i peći na 200 C oko 15-20 minuta. Sačekati da se pecivo potpuno ohladi i filovati ga vanil kremom.
Kremu napraviti prema uputstvu sa kesice, a zatim sjedniti sa umućenim puterom i šećerom u prahu. Kremu prebaciti u poslastičarsku kesicu i napuniti pecivo koje smo prethodno zasekli nožem.
Gotove takose ukrasiti grančicama ribizli i posuti šećerom u prahu. Prijatno!:))
Preslatki!!
ОдговориИзбришиDraga Tanja, hvala puno i izvoli na slatke takose!:)))❤️
ИзбришиOdlicna ideja za brze slatke zalogaje! Hvala! p.s. nadam se da cete nas malo cesce ,,castiti,, Vasim odlicnim receptima ovde na blogu kao ranije. Ne stizem, na zalost, da kupim cesto primerak casopisa sa receptima. :-(
ОдговориИзбришиUpdate: tek sada vidim da su recepti ponovo aktivni na blogu. :-)) nisam ga skorije posecivala. Divnoo!
ИзбришиDraga Natasha, hvala i nadam se da ce sada cesce biti receptica na blogu posto ne radim vise casopise.:)) Veliki pozdrav!:))
Избриши