Lisnata pletenica sa lešnicima i marmeladom
Koristićemo isti recept za testo kao kad smo pravili lisnate ružice (klik na link:). Kad pripremimo testo rastanjićemo ga u pravougaonu koru i zaseći na trakice sa jedne i druge strane. Sredinu ćemo premazati sa par kašika marmelade (od pomorandže ili druge po želji), a preko toga naneti fil od mlevenih pečenih lešnika (mogu se staviti i mleveni bademi, orasi i sl.)
Fil: 200 g mlevenih pečenih lešnika, 75 g šećera, šam od 2 belanceta, 1 vanilin šećer, malo naribane korice limuna ili pomorandže, 1 kašika ruma
Izmešati sve sastojke i rasporediti preko nadeva od marmelade. Trakice testa naizmenično preklapati preko fila, a krajeve podvući ispod pletenice. Pažljivo prebaciti u pleh i premazati umućenim jajetom i po žeji posuti listićima badema. Peći na 200 C oko 30-35 minuta. Poslužiti za doručak.:)
Predlog za nadev: lepa je kombinacija sa slatkim sirom i grožđicama potopljenim u rumu, možete napraviti i sa višnjama, jabukama, a mak i nutela takođe mogu naći svoje mesto u slatkom doručku.:)
Lisnati pizza zalogaji
I za ovaj recept trebaće nam lisnato testo koje smo već koristili. Od pola testa možete napraviti slane, a od druge polovine slatke zalogaje.:)
Za slane pužiće testo razvijte u pravougaonu koru i premažite sa malo sosa od paradajza (može staviti i ajvar, kečap i dr.). Preko toga stavite nekoliko šnitica šunke i listiće kačkavalja (možete ga i narendati). Pospite origanom i sve zamotajte u rolat. Isecite na šnite širine 2-3 cm i poređajte ih u podmazan kalup za mafine. Pecite na 200 C oko 30 minuta i poslužite dok su fino tople. Prijatno grickanje!:)
Ja pecivo volim na bilo koji način...
ОдговориИзбришиDraga Zorice, ovo je bas receptic za tebe.:)))
ИзбришиLa treccia deve essere buonissima!!!! Complimenti
ОдговориИзбришиMolto grazie per le gentili parole e benvenuti nel mio blog!:))
ИзбришиČuj, ako mi se dopao recept... :)) Kome se ne bi dopala ovakva divota, što kaže Zorica - volim na bilo koji način, svi u kući volimo :) I ja sam pravila izvesne rolnice od testa, pa nikako da postavim jer kaskam s novim receptima zbog prebacivanja starih na novi blog.
ОдговориИзбриши:)) Cekamo strpljivo i nove i stare receptice, mislim da ce ukucani najvise profitirati.:)))
Избриши