Sasvim jednostavni za pripremu i vro ukusni hlepčići sa sirom. U antičkom Rimu koristili su ih kao obredne hlepčiće i ponudu bogovima. Za njihovu pripremu dovoljno je svega par sastojaka koje uglavnom imamo u kući, tako da se već za pola sata mogu se naći na vašem stolu.:)
Libum - hlepčići iz Pompeje
(originalni recept by Laka kuharica )
Sastojci: 400
g mekog sira (rikota), 100
g pšeničnog ili integralnog brašna, 1
jaje, malo
soli (po ukusu)
Priprema:
Izmešati
sir, brašno i jaje, dodati soli po ukusu. Izjednačiti smesu i vlažnim rukama
oblikovati loptice.
Blago ih pritisnuti da dobiju oblik pogačica i poređati ih na pleh preko papira za pečenje. Nije potrebno premazivati hlepčiće i mogu se odmah peći.
Rernu možete prethodno zagrejati na 200 C, a hlepčiće pecite oko 20 minuta da fino zarumene. Možete ih poslužiti za doručak uz neki namaz po želji.:)
Napomena: u testo za hlepčiće možete dodati seckane masline ili začinsko bilje po želji, a posebno će biti dekorativni ako u svaki utisnite po listić svežeg lovora. Umesto malih pogačica možete oblikovati i veću lepinju, samo u tom slučaju malo produžite vreme pečenja. Prijatno!:))
Jako volim i radim (recept još iz 2011.). Krasno izgledaju i svima preporučam.
ОдговориИзбришиMislim da sam te hlepcice prvi put videla kod tebe, najlepse od svega je sto se tako brzo naprave.:))
ОдговориИзбришиPrelepi :)
ОдговориИзбришиHvala Jafi.:))
ИзбришиOvo moram probati :)
ОдговориИзбришиDivno, drzim fige!:))
ИзбришиSutra probam !
ОдговориИзбришиSuper, samo napred!:))
ИзбришиStvarno jako lepo izgledaju.NI ja ih nisam nikad pravila, ustvari nikad ni videla negde pa me to posebno raduje.
ОдговориИзбришиEto onda zgodnog receptica za sto skoriju probu, verujem da ce malena uzivati.:)) Ljubac za vas dve!:))*
Избриши