Salata od pirinča i kuvanog mesa
Sastojci: 1 šolja pirinča, 1 manji crni luk, 5-6 dl goveđeg ili pilećeg bujona, kuvano meso i šargarepa iz supe, mleveni biber, malo seckanog peršuna
Priprema:
Na malo maslaca i ulja propržiti fino seckani crni luk. Dodati pirinač i polako dolivati supu uz neprestano mešanje, kuvati dok pirinač ne omekša. Kuvano meso i šargarepu iz supe sitno iseckati i pomešati sa pirinčem. Dodati začine po ukusu i posuti seckanim peršunom. Poslužiti toplo ili hladno kao salatu ili prilog za ručak. Prijatno!:)
Namaz od tunjevine
Sastojci: 180 g tunjevine, 100 g krem sira, malo limunovog soka po ukusu, so, biber, seckani peršun ili vlasac
Priprema:
Tunjevinu ocediti od ulja i usitniti u blenderu u fini pire. Dodati krem sir i začine po ukusu. Sve izmešati i servirati kao namaz uz prepečene hlepčiće ili koristiti kao podlugu za sendviče.:)
Predlog za serviranje: napraviti šablon od kartona i od lisnatog testa po šablonu iseći ribice. Nožem napraviti šare, premazati umućenim jajetom a zrno bibera može poslužiti kao oko. Ispeći "ribice" i servirati kao zanimljive zalogajčiće uz namaz od tunjevine.
Sastojci: 400 g testenine po izboru, 1 tikvica, 2 čena belog luka, 200 ml pavlake za kuvanje, malo soli i bibera, naribani parmezan, bosiljak
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržiti beli luk da fino zamiriše. Tikvicu preseći po dužini, pa iseckati na kolutiće. Kratko dinstati da omekša, posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati pavlaku za kuvanje i malo naribanog parmezana.
Skuvati testeninu u posoljenoj vodi, ocediti i pomešati sa pripremljenim prelivom. Poslužiti toplo, a pre serviranja posuti seckanim bosiljkom. Bon appetit!:)
Čorbica od kelerabe
(recept objavljen u casopisu Mica kuvarica:)
Sastojci: 1 veća keleraba, 1 crni luk, 1
šargarepa, 1
krompir, 50
g graška, 1 čen belog luka, 1
kašičica soli, 1
l pilećeg bujona, nekoliko
zrna bibera, mirođija, seckani peršun
Priprema:
Na
malo ulja propržiti sitno seckani crni luk. Kelerabu i krompir iseckati na kockice, a šargarepu na kolutiće. Dodati sev povrće i malu šoljicu graška. Dinstati par minuta da povrće omekša, pa zatim sipati pileću supu (može i od kockice). Začiniti po ukusu, dodati nekoliko zrna bibera i sitno seckanu mirođiju.
Kuvati na laganoj temperaturi
oko pola sata. Pri kraju kuvanja, razmutiti 1 kašiku brašna u malo hladne vode
i sipati u čorbicu. Kuvati još par minuta i pomerite sa ringle. Posuti seckanim peršunom i poslužite
toplo.
Ne znam šta pre da gledam, da li slike ili da čitam recepte :) Uvek sam u istoj dilemi kad sam na tvom blogu :) A roze činijica kao med :)
ОдговориИзбришиVidim i novu logo-fotkicu koja je čista fantazija, uhh :)
:)) Kaze sef da su mu dosadili oni keksici u zaglavlju, pa da malo promenim.:))) p.s. znam da ti volis roze tanjirice...;)))*
Избриши