Jedan brzzzi i ukusan receptić "prste da poližete" iz aktuelnog prazničnog dvobroja magazina MEZZE!:) Nekako fino paše uz ovu zimsku idilu, naročito ako poslužite uz odabrano crno vino. Uživajte!:)
Pikantna glazirana rebarca
Sastojci: 500
g sveža svinjska rebra bez kostiju, oko 100 ml kečapa, 50 ml ulja, 1
kašika Vorčester sosa, 1
kašičica ljute mlevene paprike, 2-3 listića lovora, so,
biber u zrnu
Priprema:
Meso
isecite na šnite debljine 2 cm i poređajte u dublju činiju. Izmešajte sve
sastojke za umak i premažite rebra sa svih strana, ostatak umaka prelijte preko
mesa. Tako pripremljen rerbra ostavite u frižideru barem 30 minuta.
Meso rasporedite na pleh preko papira za pečenje, dodajte listiće lovora i biber u zrnu iz marinade. Pecite najpre na 200 C, a posle pola sata okrenite na drugu stranu i pecite još 30 minuta. Meso je gotovo kad fino zarumeni i postane hrskavo. Poslužite topla rebarca uz sezonsku salatu ili omiljeni prilog po želji.:)
Prijatno!:)
Ovo pamtim jer pripremam rebarca (imam 3-4 objavljena recepta), a ovakvu marinadu nisam radila. Idealno bi bilo ostaviti ih preko noći, zar ne? Odličan recept i zajamčen uspjeh, sigurna sam.:)
ОдговориИзбришиUh, verujem da bi bilo jos bolje da duze odstoje, svakako nece smetati.;)))
ИзбришиUmrijet ću od gladi. šta je to ovih dana sa svih strana viri divna hrskava svinjetina!
ОдговориИзбриши:))) Pravi receptici za hladno zimsko vreme.:)))
ИзбришиZa gurmane prava stvar :)
ОдговориИзбришиAko neko bas i ne voli, meso, ovo ce mu se sigurno dopasti.:))
ИзбришиSve radim kao ti samo dodam u marinadu kašiku meda umesto Vočestera. Učinak je vrlo sličan :-) Jedemo obično uz podvarak a leti uz neku salatu.
ОдговориИзбришиShif mora da uživa :-)
Sef nema zamerki, odlicna ideja za med, verujem da je za prste polizati.:)))
ИзбришиHuh-uh....izgledaju fantasticno!
ОдговориИзбриши:))))
ИзбришиNisam neki veliki ljubitelj mesa, ali ovo izgleda tako, tako dobro!
ОдговориИзбриши:)))) I brzo se sprema... probaaaj obavezno!:))
Избриши