Svi sastojci za tortu, a rolat!:)) Jedna fina poslastica za ljubitelje krckavog grilijasa u kolacima, ovaj rolat mozete posluziti na kraju svecanog rucka ili odneti prijateljima nekom znacajnom prigodom. Mozete cak napraviti i dva manja rolata, pa servirati zajedno sa ostalim sitnim kolacima.:) A iskoristila bih sada priliku da svim dragim citaocima i posetiocima bloga koji slave Uskrs, cestitam praznik i pozelim da u miru i radosti sa najmilijima proslave ovaj dan.:))
Sastojci: 8 jaja, 8 kasika secera, 8 kasika mlevenih oraha, 4 kasike brasna
Fil: 4 jaja, 8 kasika secera, 1 vanilin secer, 250 g maslaca, 150 g grilijasa, 100 g cokolade
Grilijas: 200 g secera, 150 g oraha
Priprema:
Umutiti penasto belanaca, dodati secer i jedno po jedno zumance. Na kraju, pazljivo umesati mlevene orahe i brasno. Smesu sipati u veliki pleh od pecnice oblozen masnim papirom i ispeci koru. Zaviti u rolat uz pomoc vlazne kuhinjske krpe.
Pripremiti fil: skuvati na pari fil od 4 cela jaja, 8 kasika secera i 1 vanilin secera. U ohladnjenu kremu umesati maslac. Fil podeliti na dva dela, ostaviti par kasika na stranu za premazivanje, pa u jedan deo dodati usitnjeni grilijas, a u drugi rastopljenu cokoladu.
Grilijas: rastopiti secer kao karamel, dodati orahe i sve preruciti na tanjir namazan uljem. Kad se smesa ohladi, usitniti u avanu.
Razviti koru, premazati prvo filom od cokolade a preko njega staviti i fil sa grilijasom, pa sve zajedno uviti u rolat. Na kraju ceo rolat premazati filom koji smo odvojili i posuti preostalim grilijasom. Ohladiti pre sluzenja i seci na tanke snite... prijatno!:))
Radila sam ovaj rolad i malo je reći da je odličan,
ОдговориИзбришиokus mu je kao u najljepše torte!
Milina za pojest i za gledati, kao uvijek od tebe! Sretan Uskrs ti želim od srca, i tvojoj familiji!
ОдговориИзбришиBaš si me pogodila s ovim receptom. U zadnje vrijeme mi se sve nešto rolade vrte po glavi. Sretan Uskrs!
ОдговориИзбришиDraga Mignonne rolada ti stvarno famozno izgleda, mogu si zamisliti njen okus, mmm... divno!
ОдговориИзбришиSretan ti Uskrs želim! :)
prekrasan rolat, a sastojci obećaju vrhunski okus!
ОдговориИзбришиsretan ti Uskrs :)
Predivno izgleda, mogu zamisliti kako je ukusan.
ОдговориИзбришиPredivan rolat i odlican za praznicne prilike. Svidja mi se ova kombinacija sastojaka.
ОдговориИзбришиSrecan Vam Uskrs, takodje :)
Divno, orahe inače ne volim, ali u kolačima su super :) Podsjećaju me sastojci na torte koje mi je mama pekla za rođendane - jer kod mene je prije prolazila samo čokolada i ovakvi tradicionalni okusi :D
ОдговориИзбришиVolim ove kolače s grilijažom!
ОдговориИзбришиRolade baš rijetko radim, nekako mi se čini malo za moje ljubitelje slatkiša ali, ovaj bi sigurno zadovoljio!
Svideo mi se vec na prvi pogled u Mezze magazinu.
ОдговориИзбришиRolat je predivan i sigurno cu ga isprobati! Obozavam tvoje kolace i imam 100% poverenje u njih!!! Pravile smo jednom tvoju Grilijaz tortu - savrseno!!! :)
ОдговориИзбришиRolat je prekrasan,obožavam grilijaž,zaista raskošno djeluje:)
ОдговориИзбришиkako si ovo dobro zamotala!!
ОдговориИзбришиOvaj je po mom ukusu,jer mi je grilijas torta najomiljenija:))Srecan Uskrs draga Lana,tebi i tvojoj porodici!!
ОдговориИзбришиSREĆAN VASKRS.
ОдговориИзбришиROLAT,recept,slike sve je fantastično kao i uvijek. sigurno će se ovih dana naći na mom stolu.
Sve najbolje. Pozdrav. Vanja
Tvoji grilijaši su mi uvijek bili fantastični bez obzira da li je u pitanju rolada, minjoni ili torta :) Draga moja, sretan Uskrs tebi i cijeloj tvojoj obitelji :)
ОдговориИзбришиDraga Lana, Hristos Vaskrese, sve najbolje!Rolat kao i slikice su božanstveni kao i sve sto potiče iz tvoje kuhinje!
ОдговориИзбришиDragi moji, hvala puno svima na lepim zeljama, rolatic mozete cak i zamrznuti pa posle samo seckati kad vam zatreba, vec je isprobano.;))
ОдговориИзбришиJako divan rolat :).
ОдговориИзбришиDraga Lana, sa zakašnjenjem tebi i tvojima želim Sretan Uskrs ! A za rolat same pohvale, sastojci su takvi da mora biti jako ukusan, a izgleda baš predivno !
ОдговориИзбришиhvala za divan recept.moj problem je sto mi se posle par dana grilijaz istopi,utopi u fil,kako to spreciti?pozdrav
ОдговориИзбришиPostovana, mozete slobodno zamrznuti rolat kada ga napravite, to ce usporiti topljenje secera a mozete ga lako seci ako ga izvadite pola sata pre sluzenja.:) Lep pozdrav leti!:)
Избриши