субота, 14. мај 2011.

Strudlice sa mesom


Ako vam je slucajno ostao pire krompir od rucka, ovo je zgodan nacin da ga iskoristite, testo sa kuvanim krompirom je vrlo mekano i ukusno... mozda jos stignete da napravite sutra za dorucak, zelim vam prijatan vikend uz ove fine strudlice!;))

Sastojci: 800 g mekog brasna, 250 g pire krompira, 250 g margarina, 2 kasicice soli, 1 jaje, oko 2,5 dl mleka, 50 g svezeg kvasca; 1 jaje za premazivanje i susam za posipanje

Nadev: 400 g mlevenog mesa, 150 g sampinjona, 1 glavica crnog luka, so, biber

Priprema:

Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka sa kasicicom secera i malo brasna. Poklopiti i ostaviti na toplom dok ne ispuni solju. Zamesiti testo od navedenih sastojaka i pripremljenog kvasca, pa ako je potrebno dodati jos malo brasna. Testo staviti u kesu i ostaviti da prenoci u frizideru.

U medjuvremenu pripremiti nadev: na ulju proprziti sitno seckani crni luk, dodati mleveno meso i listice sampinjona, pa sve zajedno dinstati dok ne omeksa. Posoliti i pobiberiti po ukusu, ako volite mozete dodati i 2 kasike pirea od paradajza.


Testo koje je odmaralo podeliti na 5 jufkica i jednu po jednu razviti u pravougaonu koru. Staviti nadev po duzini a bocne stranice testa preklopiti prema unutra, da fil ne bi iscurio prilikom pecenja. Zaviti kao rolat i staviti na podmazan pleh za pecenje. Na isti nacin napraviti i sve ostale strudlice.

Strudlice pre pecenja premazati umucenim jajetom i posuti susamom. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 35-40 minuta dok fino ne porumene. Izvaditi ih iz rerne, pokriti suvom krpom i sacekati da se malo prohlade pre secenja... uzivajte u ovom finom pecivu, prijatno!:)))


Recept je iz casopisa Dobra hrana a testo se moze praviti i sa mascu umesto margarinom kako stoji u originalnom receptu.

17 коментара:

  1. Анониман14. мај 2011. 22:00

    Izgleda jakoo fino, vrijedilo bi probati!
    Ugodan vikend i lijep pozdrav:)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja mislim da mi uskoro trebamo da obrnemo drugi krug u FBI rukavicama na tvom blogu. Dopadaju mi se i liči mi na baget punjen. Pošto je krompir sada jako loš mislim da bi se ovde oslučila za pire iz kesice prvi put!

    ОдговориИзбриши
  3. Jako volim ta krompir testa, naravno kada je krompir dobar...a punjeno sa mesom je pun pogodak.

    ОдговориИзбриши
  4. Odlično, meni osobito praktično za putni zalogaj. Na sljedewći izlet s ovim specijalitetom.

    ОдговориИзбриши
  5. Super su ova tijesta, jako fini recept! Obično od ostatka pirea napravim njoke, ali jako mi se sviđa i ovaj način, spremam si ovo :)

    ОдговориИзбриши
  6. I ja pravim ovo krompir testo.Strudlice su jako lepe i meke cak i sutradan:))A mozemo ih puniti sa nadevom po zelji.Cesto svaku nafilujem razlicito,i eto od jednog testa vise vrsta strudlica:))Pozzz

    ОдговориИзбриши
  7. Volim krompir tijesta, i ove strudlice izgledaju bas primamljivo, mmmh...Biljezim :)

    ОдговориИзбриши
  8. Obožavam krumpirova tijesta tako da sam sigurna da bi mi se ovo jako svidjelo. Odlično izgleda. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Fantastično, za plažu, izlet a bome i za doma za večericu mojim izjelicama. Sve u jednom!

    ОдговориИзбриши
  10. Ovo baš paše u mnogim situacijama, i za posluženje ovako a i kad krenemo na put:)))
    Draga moja Lana, ovo je divno i nisam do sada razmišljala da pire stavljam u testo, obično ga ostavim za njoke ali probaćemo i ovo, ne može da fali (kad je sa tvog bloga) :)))))
    Big kiss

    ОдговориИзбриши
  11. Draga Lana , kod mene te čeka nagradica :)

    ОдговориИзбриши
  12. Fantastično Lana!! obožavam tijesta s kuhanim krumpirom - budu tako prirodno slatkasta, a pahuljasta...

    ОдговориИзбриши
  13. Bravo ! Odlična ideja, odličan recept , a mesna štrudlica izgleda jako fino !

    ОдговориИзбриши