понедељак, 31. јануар 2011.

Bounty cokoladice


Originalni recept za cuvene Bounty cokoladice koje se gotovo ne razlikuju od originala mozete pronaci kod Vanylice na Coolinarici, a ovog puta bili su nam domaci zadatak u okviru nase blogerske igrice KuVarijacije koja se svakog meseca organizuje za food blogere sa prostora bivse Jugoslavije.
Ove cokoladice sam pravila vec puno puta i svaki put su fino uspele, samo se pridrzavajte receptica.... i uzivajte!:)))


Sastojci: 250 g kokosa, 1 dl slatke pavlake, 250 g margarina sa ukusom slatke pavlake, 300 g secera

Glazura: 200 g cokolade, 6 kasika ulja, 50 g mlecne cokolade za dekoraciju

Priprema:


Otopiti na tihoj vatri slatku pavlaku, secer i margarin. Cim provri pomeriti sa ringle, dodati kokos i izjednaciti smesu. Sipati u plici kalup oblozen masnim papirom i lepo izravnati povrsinu. Ostaviti par sati da se dobro rashladi i stegne.

Seci na manje stanglice ili kockice i dok su jos tako hladne spustati ih cokoladnu glazuru. Izvaditi na celofan ili resetku da se ocedi visak cokolade. Mozda ce biti potrebno da se postupak ponovi dva puta ako povrsina kolacica nije ravna. Na kraju, svaku pralinicu isprskati sa malo rastopljene mlecne cokolade i kad se glazura stegne staviti u papirnate korpice.

Glaziranje kolacica: kockicu spustamo u cokoladnu glazuru (slike 1. & 2.), izvadimo na celofan da se cokolada ocedi (slika 3.), ponovimo postupak sa glaziranjem da bi povrsina bila lepo ravna (slike 4. & 5.), isprskamo sa rastopljenom mlecnom cokoladom uz pomoc tankog sprica (slika 6.), isecemo visak cokolade koja se ocedila (slika 7.) i pralinu stavljamo u papirnatu korpicu (slike 8. & 9.)... ako ima dodatnih pitanja, slobodno se javite.;))

28 коментара:

  1. Savršeno Lana! Zaista i meni onaj konačni fini glanc duplo prelivanje i umakanje postiže.

    ОдговориИзбриши
  2. Ah, draga nisam ni sumnjala da će ovi tvoji biti ovako savršeni:)

    ОдговориИзбриши
  3. C'est parfait. Très réussi. BRAVO!!!!
    Bonne semaine et à bientôt.

    ОдговориИзбриши
  4. Ništa manje nisam ni očekivala od tebe... savršeno!

    ОдговориИзбриши
  5. nisam ni sumnjala da ćeš ih ti napraviti savršeno, a odlično ti je i ovaj postupak u slikama :)

    ОдговориИзбриши
  6. Jaoo,Lana ,fantastične su! Hvala do neba za ovo foto objašnjenje glaziranja ;))
    Ja sam ih pravila takodje ali zasad ne smem :((da objavim slike;))(doduše pojeli smo ih do jedne...))
    Posle tvog posta ,pravim ponovo,nadam se da će bar malo ličiti na tvoje:))
    Cmok

    ОдговориИзбриши
  7. Predivne, kao i uvek, kao i sve drugo kod tebe!

    ОдговориИзбриши
  8. Bravo, savršene u tvojoj izvedbi, a fotkice su krasne

    ОдговориИзбриши
  9. Dragi moji, jutros mi skoro cela desna strana na blogu osvanula sa Vasim cokoladicama, hehe...samo sam na brzaka bacila pogled na postove, ali nisam stigla da ostavim komnetar, sad cu sve lepo natenane da razgledam...i da se posluzim!;)))
    Ovo nisu najnovije slicice, mada sam kolacice dosad pravila bezbroj puta... ali fotkala sam ih samo jednom, verovatno se neki od vas i secaju slika sa Coolinarike.;)) Obicno pravim od duple mere, pa ih onda iseckam i cuvam tako zamrznute u kutiji, posle ih samo kad mi zatrebaju prelijem glazurom... desi se i meni da se kokos nekad vise ili manje mrvi, ali to se malo oblikuje rukom i glaziranje vrlo lako ide kad su kockice rashladjene...eto, nadam se da ce nesto od ovoga koristiti za sledeci put.;))

    Chere Nadji, merci beaucoup...!;))

    ОдговориИзбриши
  10. Prekrasno, postupak, krajnji rezultat, sve. Bravo!

    ОдговориИзбриши
  11. Puno hvala na savetima za glaziranje.

    Cokoladice su savrsene :)

    ОдговориИзбриши
  12. Jednostavno rečeno - bolje od tebe ne može. Savršeno, bravo!

    ОдговориИзбриши
  13. Lana od tebe nisam ništa manje ni očekivala, ti si vladarica malih kolačića i znala sam da ćeš i ovaj recept rasturiti. Izgledaju apsolutno savršeno, a ja se samo mogu diviti tvome umijeću. :)

    ОдговориИзбриши
  14. Savršeno kao i uvijek. Sve tako uredno i na špagicu! :) Oduševljena!

    ОдговориИзбриши
  15. Savrsene su :) Sve precizno i pedantno. Jako mi se svidja kako izgledaju, svaka cast :)

    ОдговориИзбриши