A sada nesto "konkretno" i vrlo ukusno za rucak, necu vam nesto puno pisati o samom jelu ali toplo preporucujem da isprobate... ovo je ujedno i moj drugi predlog za nasu ovomesecnu igricu Ajme, koliko nas je ciji je kreator Monsoon sa bloga Dalmacija Down Under, a nasa domacica ovog meseca je Lusitania koja pise blog Na putovanju...;))
Sastojci: 500 g juneceg mesa (od buta), 100 g pancete, 1 veca glavica crnog luka, 2 sargarepe, kolutic celera, 200 g sampinjona, kesica gotovog dodatka za gulas ("Aleva", "Fant" i sl.), so, biber, listic lovora, seckano persunovo lisce
Priprema:
Na malo ulja proprziti sitno seckane kockice pancete, dodati seckani crni luk, sargarepu i celer (sve iseckano na kolutice) i kratko dinstati. Dodati zatim kockice mesa, proprziti dok ne dobije boju sa svih strana, posoliti i zaciniti po ukusu. Kuvati na laganoj vatri uz povremeno dolivanje vode ili supe oko 40-tak minuta.
U posebnom tiganju na malo ulja proprziti sampinjone iseckane na cetvrtine. Kad je meso vec napola omeksalo, dodati kesicu gotovog dodatka za gulas (ili ako vise volite, mozete samo staviti kasicicu mlevene zacinske paprike i zgusnuti sa malo gustina), sipati jos oko 5 dl vode, dodati pecurke i kuvati sve zajedno oko 30-tak minuta dok meso potpuno ne omeksa.
Kao prilog mozete posluziti skuvane siroke reznace, pire krompir ili rizu, po vasem izboru. Sve je vrlo jednostavno za pripremu i cekam vase utiske kad isprobate... bon appetit!;))
Sastojci: 500 g juneceg mesa (od buta), 100 g pancete, 1 veca glavica crnog luka, 2 sargarepe, kolutic celera, 200 g sampinjona, kesica gotovog dodatka za gulas ("Aleva", "Fant" i sl.), so, biber, listic lovora, seckano persunovo lisce
Priprema:
Na malo ulja proprziti sitno seckane kockice pancete, dodati seckani crni luk, sargarepu i celer (sve iseckano na kolutice) i kratko dinstati. Dodati zatim kockice mesa, proprziti dok ne dobije boju sa svih strana, posoliti i zaciniti po ukusu. Kuvati na laganoj vatri uz povremeno dolivanje vode ili supe oko 40-tak minuta.
U posebnom tiganju na malo ulja proprziti sampinjone iseckane na cetvrtine. Kad je meso vec napola omeksalo, dodati kesicu gotovog dodatka za gulas (ili ako vise volite, mozete samo staviti kasicicu mlevene zacinske paprike i zgusnuti sa malo gustina), sipati jos oko 5 dl vode, dodati pecurke i kuvati sve zajedno oko 30-tak minuta dok meso potpuno ne omeksa.
Kao prilog mozete posluziti skuvane siroke reznace, pire krompir ili rizu, po vasem izboru. Sve je vrlo jednostavno za pripremu i cekam vase utiske kad isprobate... bon appetit!;))
Kad ti budem došla nekom prilikom u goste, nećeš moći da me se otarasiš ;) :)
ОдговориИзбришиOvo izgleda divno :)))
;))) Samo mi javi kad stizes, pa da napravim nesto fino...a zaposlicu i tebe da pomazes, hihih;)))
ОдговориИзбришиMože, može, ja sam uvek za :)))
ОдговориИзбришиDogovoreno!;)))
ОдговориИзбришиUh, baš domaćinski! Vrlo lepo i već mogu da prepoznam ukus:)
ОдговориИзбришиVolimo gulaš, radim kao i ti, jedino bez gotovih dodataka, sama stavljam začine, ali znam da je fini kako god da ga se pripremi. Isto tako znam dodati i gljive, pa je još bolji. Dobra, poznata i fina jela!
ОдговориИзбришиČesto radim gulaš s junetinom i gljivama, a onda volim dodati domaćeg graška i noklice..svi se doslovno davimo u tom jelu..ovaj tvoj izgleda tako nježno i jaaako ukusno!
ОдговориИзбришиJelo kao stvoreno za ovakav tmuran i kišni dan. Draga moja ovo je zbilja vrhunska delicija. :)
ОдговориИзбришиOvo izgleda predivno, obozavam juneci gulas :)
ОдговориИзбришиSuper recept, samo da se zamastis...
ОдговориИзбришиBez riječi sam ostala... Ovo je za mene pravi comfort food! savršeno uz tanke rezance :)
ОдговориИзбришиu što bi sad dala za ovaj gulaš :)
ОдговориИзбришиovo je nešto što često bude kod mene na stolu, odlično
ОдговориИзбришиgulaš izgleda prefino , tako lijepo , tako ukusno ! Isprobavam ga sigurno, osvaja na prvi pogled !
ОдговориИзбришиUn plato realmente apetitoso, que rico y bueno se ve.
ОдговориИзбришиSaludos
Ovo je super!
ОдговориИзбришиOd tetke sam "ukrala" recept za gulas sa vrganjima (ide samo povrce), samo jos da nadjem tu prokletu gljivu u prodavnici ili na pijaci hihihi :)
Mislim da bi vrganji sa junetinom jos bolje isli od sampinjona.
;))) Drago mi je da Vam se svidja receptek, mi obicno ne pravimo sa pecurkama, ali mogu Vam reci da nas je ovog puta bas prijatno iznenadila kombinacija...gotov dodatak slobodno mozete izostaviti, to je zapravo mesavina zacina (crni luk u prahu, biber, mlevena parika, malo gustina...)a to sve mozemo i sami dodati.;))
ОдговориИзбриши@ Jose Manuel, thank you for visiting my blog!;))
@ Draga Taci, kod nas ti nema nista drugo sem spaminjona, a valjda ce jednom nabaviti i nesto drugo!;D